210913 Zavrh P3255 13:20:09

Za resno letenje pa je danes problem. Je malo vetra, inverzija nekaj nižje kot včeraj. Sicer so V tendence, vendar bi najbrž termika prevagala, tako, da me mika na Slivnico (v Vipavsko ne preveč). Ampak je NOTAM za LJR4, LJR5, kar pomeni, da je Slivnica notri, Nanos pa tudi. Gorenjska ni obetavna zaradi slabe termike (?) in na koncu se dogovorimo za Zavrh, če bo vsaj malo dal.

Ob 12h na Šodru midva z Erzom k Bertu in do Škorpijona, kjer mi trije in še Milan, prestopimo k Dušanu. Med potjo se vsi spravimo na Milana, ki zadnje čase lete selektivno objavlja na OLC (pravi, da samo lete, ki mu pustijo pomemben čustven pečat = ne objavlja slabih…).

Na startu malo vetra, vendar vseeno ni obupno slabo, zato takoj postavimo. Občasno pihne celo močneje (4,5/6). Prvi sem za odlet. Dušan mi sekundira štart, medtem ko ostali čakajo na sondo, ki sem danes jaz. Še Manca pripešači brez padala iz doline, da bo rešila avto (poleg svoje kondicije 🙂 ).

Lepo štartam, spredaj pred štartom nad kotanjo me malo pogunca, potem zacurim okoli Trebelnika, tam malo poskušam pridobiti kakšen m, vrtim, kadar le piskne in … tonem. Že mislim, da še do pristanka ne pridem, ko na hrbtu pri Lazah le spet malo pihne, da se dvignem čez… in prilezem do Škorpijona.

Zoranov let

Drugi je startal Berto, ki se mi pridruži kakšno minutko kasneje.

Bertov let

Dušan scuri kar direkt po grabnu blizu pumpe.

Dušanov let

Erzo pa poskuša čez dolino in scuri malo za Borovnico.

Erzov let

Zadnji je Milan, ki se nama z Bertom pridruži na uradnem nekaj kasneje. In objavi let, ki mu je danes očitno pustil pomemben čustven pečat (sploh, ker je najdaljši na Zavrhu… 🙂 ).

Milanov let

Manca pa pripelje dol Dušanov avto, pobere vmes scurjene in jih dostavi do Škorpijona…