210914 Slavnik- Mali hrib P3257 17:36:08

Kljub obsežnemu usklajevanju se ob 13h na Železniški naslika le Erzo. Zbaše robo k meni in skozi Logatec na AC do Unca, kjer se priključi še Dušan. Današnji cilj je Slavnik, vendar se zapeljemo iz Kozine gor kar sami, saj so Kraševci zborno uro prestavili na 15.30 v Prešnici (tako da je logistika usklajena).

Zapeljem na sam start, kjer piha (pre)močno. Erzo malo oddrema, z Dušanom se počasi štimava in modrujeva, dokler veter le malo pade (sunki z 8-10 na 6-8). Odpeljem LCja nazaj na cesto pod kočo in medtem je Erzo že pripravljen.

Seveda takoj odleti prvi, čeprav veter spet malo jača. Lepo ga dviguje in kmalu je nad višino vrha.

Danes v celoti pripravim padalo sam in tudi v prvo lepo hrbtno dvignem, tako, da Dušan z mano nima dela in je v luftu takoj za mano.

Okoli štarta je bolj termično in lepo dviguje, takoj ko se od tod oddaljimo, pa začnemo zgubljati. Kmalu razgrinjajo na startu tudi Nevidni, Rajko in Rešetov Peter.

Sam se odpeljem proti Prešnici, vmes dobim nekaj lepih dviganj in nazaj do starta, kjer spet lepo naberem. Še enkrat ponovim vajo, zdaj še malo višji. Zadnjo (peto) stranico potegnem mimo Prešnice do AC in pristanem malo nazaj, na platojčku proti AC.

Zoranov let

Erzo toplanda in reši LCja.

Erzov let

Nevidni podobno reši Rajkov avto.

Rajko, Dušan in Peter pa pristanejo na uradnem.

Dušanov let

Komentar leta: Prvič na Slavniku-simpatično [14.9.2021 17:57]Roman Debevec : Super, lepo!!👍 Od jutri naprej pa le s pct vinjeto…😃 [14.9.2021 18:15]

Rajkov let

Erzo pride pome in potem v Kozini ob pijači počakava, da nama Kraševci pripeljejo Dušana z uradnega pristanka in domov.