210916 Kižlovka P3260 10:56:44

Napovedan močan JZ ves dan in popoldanski dež. Ampak tudi močna inverzija na 400 (zato predvidevam, da bo pod njo še vse udušeno).

In ko se s primarne terapije vozim sem, na sekundarno, vse (še) popolnoma mirno z belo kopreno in sramežljivim sončkom. V dolini pa danes prava gneča. Eni nakladajo listje na traktor ob robu spodnjega travnika, lokalni dedek z vnukinjo nabira šipek za čaj. Malo pokramljamo in potem se v brezveterju opremim in počasi gor. Za ziher vzamem Rook 2.

Ko pridem po stari poti na vrh, na stari start, pride tudi dedek z vnukinjo naokoli mimo preže do mene (po moji novi poti) in sedeta na rob v bližini, da si v miru ogledata predstavo.

Na startu občasno pihne gor več kot le konstantna sapica. Postavim in potegnem, ko močneje pihne. Takoj me vzame, na robu dvigne in drži do konca koruznega polja. Potem malo spusti, pa spet dvigne in odnese daleč čez kolovoz, da pristanem zraven traktorja.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) s stare lokacije

Danes presenetljivo dober skok – že skoraj pravi polet. Možakarja me vprašata, zakaj nisem kar do Podmolnika letel čez drevesa … 🙂 🙂 .