210918 Zavrh P3263 14:30:36

Ker se vreme predvidoma izboljšuje, malo počakamo za zaresno letenje. Potem nas Milan skliče za 13.15 pri Škorpijonu za akcijo na Zavrhu pred popoldanskim piknikom KLV pri Mojci in Duletu.

Nekaj minut čez 13h naložim Erza na Šodru, pri Škorpijonu pa vsi k Dušanu, da nas potegne gor.

Na startu malo premalo vetra (3-4)/4,5, vendar je to le na obroke, vmes mirno. Postavimo (sekundanti so mi danes kar vsi trije) in prvi potegnem, ko spet malo pihne gor.

V curjenju okoli Trebelnika in naprej. V kotlu nad Dolom celo vrtim neko nulo na pol obrata in kmalu dokončno odcurim na pristanek.

Zoranov let

Malo za mano pristane Dušan.

Dušanov let

Erzo potegne čez Borovnico.

Erzov let

Milan pa ob pobočju skoraj do Bistre in potem nazaj, da sede le malo pred pristankom… in je tako zmagovalec današnjega Zavrha (kar mu pusti dovolj čustvenih posledic, da je zadostno motiviran, da objavi let…).

Milanov zmagovalni let

Potem pa Milan rešuje Dušanov avto, Erzo svojega privatnega pri avtoelektričarju, jaz pa po ovinkih do Male Ligojne, kjer se po 16h začnemo zbirati udeleženci piknika.

Erzo od svojega prihoda naprej provocira za letenje na Slevici, saj se je dan res naredil in je modro nebo in sončno nad nami. Pa od prisotnih sprovocira le Belčiča, da potem odideta na Slevico, zatem pa z Bizjakovo Tino še na Koreno.

Erzov let

Mi pa ves ta čas na sončku na terasi piknikiramo in tudi še potem, ko se omenjeni vrnejo in pridružijo še ostali – do poznih večernih ur…