210921 Zavrh P3268 16:22:23

Glede na vremensko situacijo se odločim(o) za Zavrh. Milan predlaga 14h, Erzo pa ne more pred 15h.

Na Šodru se dobiva z Bertom ob 13.40 in do Škorpijona, kjer počakava še Dušana in Milana in Dušan zapelje 1.ekipo gor. 2.ekipa v sestavi Erzo, Mojca, Suša in Gabor pride torej po 15h za nami, vmes pa bo prišel tudi Kurnikov Jurij.

Na startu piha idealno (4-5/7,5) in nad nami lepe bazice, zato takoj začnemo postavljati. Malo čakamo, če bo kaj prbilo, pa ni bistveno močnejših sunkov. Dušan mi razgrne padalo, medtem ko se vpenjam, postavim zidek in prvi potegnem.

Čutiti je JV z desne in termiko, ki me še pred Trebelnikom lepo dvigne nad greben. Še malo vrtim in potem v naslednjo kotlino za Trebelnikom, kjer dobim močno dviganje, ki vleče v bazo nad hribom. Tudi ostali trije so že v luftu. Vztrajam v vrtenju do baze na 1600, nato se odpeljem (v curjenju) do Javorča, kjer obrnem s 1200. Nazaj grede curim praktično do Trebelnika, kjer dobim spet dviganje, vendar le do 1150.

Vidim, da je Jurij tudi že štartal. Podaljšam do Antene (kjer imam samo še 1000) in nazaj. Pred Trebelnikom naberem le še do 1100 in spet do Javorča. Sedaj obrnem z 800 in se odločim za nazaj, da bom še enkrat pobral in potem potegnil čez Vrhniko…

Nekako lezem v smeri Borovnice in mi sprva občasno celo malo piskne, potem pa vedno bolj curim. Tudi 2.ekipa je že v zraku. Nad Dolom pred pristankom vidim Dušana, kako vrti neko 0 in se potem odpelje na pristanek.

Dušanov let

Milan ves nizek poskuša priti do uradnega, pa sede nekaj prej.

Sam se poskušam nad hišami Dola še malo obdržati (mi je že jasno, da se ne bom več rešil in adijo Vrhnika in Podlipska…), vendar sem še prehitro pri Dušanu na uradnem.

Zoranov let

Med pospravljanjem se nama pridruži še Berto.

Bertov let

Vmes pride na letenje še Jernejčičev Urban in potegne Dušana gor po kombi.

Gabor nad Javorčem še nabere in se enosmerno odpelje naprej v Podlipsko.

Gaborjev let

Mojca se zapelje direkt do Sinje gorice.

Mojčin let

Suša tudi enosmerno proti Vrhniki.

Erzo in Jurij pa drajsata sem in tja in nabirata in drajsata… in se jima v drajsanju pridruži tudi Urban.

Berto zapelje Milana in mene še enkrat gor, da rešimo Erzov in Jurijev avto. Milan odpelje Jurijev na pristanek, kjer ga potem Jurij tudi prevzame, ko končno pristane.

Jurijev let

Tudi Urban se lepo nadrajsa in pristane pri Škorpijonu.

Urbanov let

Erzov potujoči muzej pustim na Šodru in sem že v LJU doma, ko Erzo končno pristane v Podlipski.

Erzov let