210924 Slavnik

Sedaj pa dilema, kam na zaresno letenje. Primorska pokrita in napovedanega veliko vetra od Primorske preko osrednje SLO, inverzija in slaba termika pa tudi kazi sicer sončno Gorenjsko. Tako popolnoma prepustim odločitev drugim. Erzo navija za Slavnik (kjer bo baje manj tega napovedanega JZ, saj leži malo izven današnjega vetrovnega pasu – Rajko odsvetuje, ker predvideva, da se bo oblačnost, ki v času usklajevanja celo obliva vrh, raztopila in bo zaželo nažigati) in skliče zbor ob 15h (z rezervo Kovk, kjer je veter že okoli 10, ali Lijak).

Na Železniški se zberemo Gabor, Mojca in Dule in Erzo. V preveč uspešno letenje kjerkoli danes sam sploh ne verjamem, zato celo razmišljam, da ne bi šel zraven, pa me Erzo le prepriča. Naložimo se k njemu in še vedno modrujemo kam.

Na Razdrtem potem Erzo zavije v levo, saj se jaz javim za šoferja, če gremo na Slavnik, ki si ga najbolj želi Dule (poleg Erza v izhodišču). Mojca je bila tam nazadnje pred 30 leti, Gabor pa tudi le enkrat. Ker pa vsi zadnje čase pomagajo predvsem meni, je prav, da naredim tudi jaz kaj za druge.

Ko se pripeljemo gor je še vedno vse pokrito, baza pa cca 300m nad hribom, na startu pa piha skoraj idealno 2-3/5 (zaradi pokritosti). Takoj začnejo postavljati in če bo lepo delalo, da se bo dalo toplandati, bom še jaz šel po robo v avto.

Prvi odleti Erzo, ki začne lepo nabirati. Drugi je Gabor, ki ima težave s sedežem in mu to vzame začetno pozornost, kar ga stane curaže.

Gaborov let

Mojca odleti naslednja in se pelje v desno in kmalu izgine pod grebenom.

Mojčin let

Breščak Dušan : 👏👏👏🌹💕🤗 [24.9.2021 17:52] Frenk Lokovšek : Bravo Mojca…..😀😀😀 [24.9.2021 18:36]

Duletu pomagam raztegniti Sektorja in ko spet malo bolj pihne, dokaj atraktivno odleti. Najprej poskuša na levo pa generalno zgublja in potem gre na desno za ostalima dvema.

Duletov let

Breščak Dušan : Nov štart 👍🤗 [24.9.2021 20:11] Frenk Lokovšek : Dušan čestitke…. [24.9.2021 22:44]

Le Erzo še vrti lepo nad hribom sem in tja. Vendar je ura že proti 17, zato se vrnem v avto in dol na pristanek in še naprej v smeri Podgorja, kjer poberem ostale tri.

Na uradnem se potem ukvarjamo vsak s svojimi zadevami, ko čakamo Erza, ki se nad nami vozi sem in tja in na koncu pristane na platojčku, kjer sem tudi jaz nazadnje.

Erzov let

Andrej Erznožnik : Res malo vetra, ko se oblačnost začne trgat in bazice prav narahlo vlečejo [25.9.2021 10:44]

Po njega in domov…