210928 Zavrh P3282 14:35:16

Medtem se Manca že odloči za Zavrh, ki se tudi meni zdi danes (ob povečanem SV) edini smiseln.

Ko se vozim proti Škorpijonu na zborno mesto ob 12.30 je Zavrh še vedno v megli (čeprav je bilo v LJU že sonce in tudi že na Vrhniki). Je pa šele med vožnjo ugotovljena obupna jutranja sondaža, ki tudi tu ne obeta nič dobrega. Na pristanku že Dušan, Manca malo kasneje, Milan tik za njo. Erzo še ne more (mogoče kasneje) in modruje, da smo itak prezgodnji itd…

Naložimo se k Manci in gor. V brezveterju tovorimo robo na start v modrini, vročem soncu in nekaj lepih bazah (v smeri proti Krimu in Rakitni). Na startu v bistvu brezveterje, kar si razlagamo s pravkar raztopljeno meglo (termika še ne dela na Barju…).

Tudi po nekaj modrovanja in čakanja in počasnega pripravljanja, kljub soncu po vsej dolini in sploh povsod naokoli, vetra ni več. Torej gremo v tako (počasi za situacijo že krivimo sondažo). Manca poskuša, pa v brezveterje ne gre in se odloči, da pospravi. Milan nekajkrat poskuša hrbtno, pa vsakokrat prekine mlahavo padalo po obratu nad globino.

Potem le malo dahne spet gor in odleti. In se zapelje na pristanek (vendar let očitno ne pusti nikakršnega čustvenega vpliva…).

Jaz se raje obrnem naprej in čakam. In ko se mi zazdi, da le nekaj diha gor, potegnem naprej, odracam do roba in (baje) zelo lepo odletim. In se zapeljem na pristanek.

Zoranov let

Še Dušan odleti in poskuša kar ven čez dolino, pa se le zapelje na tla.

Dušanov let

Manca odpelje svoj avto dol. Milan na pristanku najprej razmišlja še za ponovitev (s Kingom), pa si po krajšem skupnem modrovanju (Dušana pripelje Debevčev Roman) premisli, ter da bo šel domov.

Odpeljem proti Vrhniki, ko me po telefonu prestreže Erzo, da so, glede na situacijo na Zavrhu, Mojca, Primož in on (ob podpori službe Taxi Dule) leteli na Slevici…

Mojčin let
Erzov let

In povabi na radler v Ligojno. Res se zapeljem tja in se še malo družim s kvartopirci.

Medtem pa tudi Milan incognito odleti s Slevice s Kingom, kar pa naredi dovolj velik čustven vpliv, da ta let deli z ostalimi smrtniki na svetovnem spletu…

Milanov let