211001 Zavrh P3287 15:35:39

Medtem je Milan že vse uskladil za resno letenje in postavil uro na 12.45 pri Škorpijonu, saj se je tudi tam megla že raztopila.

Na pristanku Milan že čaka (s porihtanim avtom, vendar brez bencina). Še Ukija počakava, da skupno malo pomodrujemo in k njemu, da nas zapelje gor. Gabor pride kasneje, takoj po šihtu, pa mogoče še kdo…

Na startu piha (skoraj) v redu (več kot zadnjič) in takoj začnemo postavljati. Nebo je v glavnem pokrito z nizkimi bazami (v bistvu temno in sivo – na cca 1400) in tukaj brez sonca. Postavim zidek in potegnem, ko spet malo pihne in po obratu speljem (čeprav padalo ni ravno idealno zagrabilo).

Do Trebelnika sicer nisem preveč zacuril, nabral pa tudi nič. Še naprej gre počasi dol, občasno za trenutek piskne. Nad Dolom začnem potem drajsati na neki nuli. Uki sprašuje po postaji, ali curim (saj ima, po vsem videnem, že namen pospraviti), pa nimam časa odgovarjati, Po mm dobivam nekaj višine, končno lahko povem, da je bolj bogo, vendar vztrajam. Medtem po mojem LiveTrackingu vidita, da nekaj vrtim in še nisem scuril in sta tudi ona dva takoj v luftu.

Prvi pride do mene Uki, Milan pa je ves nizek in že za odpis. Sam se prestavim naprej proti Javorču, ker je nekaj bolj obetavnega piskanja v to smer in v globeli med Velikim in Malim Lipovcem dobim končno nekaj konkretnega, da se spajsam nad 700. Do Javorča, obrat in nazaj.

Medtem se Milan reši s podna in se nama pridruži. Do Trebelnika in še enkrat proti Javorču, sedaj bolj suvereno. Tudi Gabor je že v luftu in se nam pridruži v drajsanju. Drugo rundo se le vozim, brez vrtenja, obrnem na Javorču in nazaj do Trebelnika. To četrto stranico hočem podaljšati v smeri Zabočeva, pa me veter, ki piha točno od tam ven, tako ustavlja (10-15 naprej), da samo zapeljem ven nad Borovnico in na pristanek (pristajam direkt proti Borovnici).

Zoranov let

Na pristanku sta dva zapoznela padalca (ki ju je Gabor povabil), tako da samo odložim robo rinfuzo in z njima gor rešiti Ukijev avto.

Ko pridem dol, je Uki že v pospravljanju.

Urošev let

Malo za tem pristane Gabor.

Gaborov let

Milan ne pride do pristanka.

Milanov let

Pristane pa da uradnem še Jernejčičev Urban.

Urbanov let

In malo stran tudi Kavčičev Boštjan.

Boštjanov let

Pospravim svojo robo in še malo modrovanja in v zastoj na AC proti LJU…