211002 Lijak P3289 15:44:24

Ob 10h na šodru pod Petrolom jaz in Gabor k Ukiju, Milan in Gerdejev Stojan k Jugoslavu in dol na Primorsko. Gracarjev Jože, ki ima s sabo Kešnarjevega Blaža in Mikljevega Andreja, pa Vrhniko kar spusti(jo). V Vipavi Jugo & Co. poberejo še Kurnikovega Jureta (da imamo tako vsaj en avto pri Anji) in se nam pridružijo na pristanku pod Lijakom. Malo gruntamo, ali čakamo na Alešev kombi, pa je spodaj predolga čakalna vrsta, zato Uki forsira, da gremo gor kar z lastnimi avti.

Kmalu smo gor in Uki nas 3 celo zapelje dol na start. Gneča na startu (tečajniki/izpitniki, tujci, domačini, …). Na startu nas pričaka Kavčičev Boštjan, ki je pripešačil gor, se najprej hotel za uvod le dolj vreči, pa je raje počakal, saj so pogoji že letalni. Gracarjev pofotka dogajanje naokoli. Malo taktiziramo, da vsaj prvi pobere nad start (tečajniki se predvsem vozijo v dolino) in se potem počasi pripravimo. Danes mi kar vsi naši pomagajo razgrinjati padalo (da me čimprej spravijo v luft za sondo…) in res sem potem prvi od naših v luftu.

Stebri (še) niso formirani in je kar razbutano; kar nabereš, tudi hitro izgubiš. Na levem robu, pa v kotanji pred vojašnico, pa skoraj do Zmajarske, da se vsaj 3x vračam proti Lijaku spet pobrati (sem že mislil počasi ven pa na pristanek, ko v zadnji rundi le dobim malo bolj sigurno višino in zunaj proti Zmajarski. Tu zunaj lepo naberem in se daleč zunaj pred ovinkom zapeljem okoli roba naprej od Skreta. V bistvu dobro drži, zato kar nadaljujem mimo Čavna zunaj na okoli 1400 in še mimo Kuclja proti Modrasovcu, s ciljem, da pridem do Anje.

Medtem je Gabor že enkrat scuril

Gaborjev prvi let

(in šel spet gor). Pa tudi Jurij je javil, da je na pristanku in gre še enkrat gor.

Jurijev prvi let

Gabor je scuril tudi v drugo.

Gaborjev drugi let

Mislil je že pospraviti, pa ga Jugoslav po prvi rundi prepriča, da gredo še enkrat gor.

Jugov 1.let

Jaz pa kar zunaj mimo Modrasovca na Hubelj, kjer sem pod grebenom, pa lepo dela, da sem kmalu spet na 1100. S to višino se mi zdi škoda pristajat in se zapeljem čez Vipavo, dokler bo šlo. Pa se potem naslonim na Plaz, naberem do grebena in ob njem naprej, dokler bo šlo (bom prišel tam do Lozic…).

Kasneje zvem, da tik za mano vozi Mikljev Andrej, ki mi sledi, “saj Zoran že ve…”. Ampak, če bi to vedel, bi se bolj potrudil in nabral pošteno nad greben in (“mu pokazal”) do Nanosa in nazaj, tako pa pod grebenom vozim do Lovske bajte. Ker pa tu še vedno ne scurim, obrnem in celo nekaj naberem. Andrej pa je nižji in se zapelje nad dolino in nazaj – dokler gre.

Andrejev let

Pod grebenom rinem potem nazaj pod Plaz (bom počakal potem v piceriji na Placu) in ker še vedno ne scurim, začnem nabirati in se matram in drajsam in po m naberem nad Plaz in z veliko višino preletim Anjo in počasi pristanem med pospravljajočimi zmajarji na uradnem.

Zoranov let

Uki je že tudi na tleh (mu je bilo dovolj razmetavanja…) in rešuje logistiko.

Urošev let

Malo poklepetam, malo pospravljam in se potem spravim v Anjo, kamor kmalu pride tudi Mojca (v lastni režiji s Kovka).

Mojčin let

Ko Uki reši svoj avto, pristane tudi Jugo v drugo.

Jugov 2.let

In Uki pomaga še njemu rešiti avto. Je pa srečal tudi veselega Kavčičevega Boštjana, ki je danes prvič navil do baze

Boštjanov let

Milan pri povratku z Nanosa pristane pri cerkvi in se nama pridruži čez nekaj časa.

Milanov let

Komentar leta:Lijak -Nanos antena – pica pri Anji. Norma dosežena 😎. [2.10.2021 21:52]Alenka Mausar : Bravo [2.10.2021 18:03]Jože Gracar : Malan pri Anji se vedno poln custvenih vtisov🙂 [2.10.2021 18:13]Jurij Kurnik : To Milan, nisi se pustil scuriti že na Lijaku. 😉 [2.10.2021 19:56]Frenk Lokovšek : Bravo Milan….. [2.10.2021 22:18]

Potem pride še 3.ekipa: Gracarjev Jože je po zaključko svojega leta

Jožetov let

dobil ekspresne štope do Lijaka in rešil svoj avto in sedaj pripeljal tudi Andreja in Blaža.

Blažev let

Med zadnjimi se pridruži Stojan.

Stojanov let

Pa za trenutek tudi Kurnikov Jurij,

Jurijev let

ki se hitro poslovi in odpelje Mojco po njen avto. Med zadnjimi je pristal tudi Gabor po uspešni 3.rundi.

Gaborov let

Malo se še družimo ob pici in radlerju in potem razlaz in domov…