211004 Spodnje Duplice P3292 12:43:24

Najprej hočem kar domov, pa se na poti in po postanku v trgovini vreme bistveno izboljša (celo nekaj sončka greje skozi oblake). In si premislim in obrnem na AC in proti Grosuplju, na najbližjo projektno lokacijo, ki sem jo zadnjič (v močnem V) že ogledoval.

Erzov originalni start je na sosednjem gričku levo za šavjem in ustrezno terasast, zato grem v desni konec doline, kjer je pobočje enakomerno in brez ovir.

Počasi gor in na vrhu postavim (tečne rože in trava je po višini že kar malo mokro sitna – tu so kvečjemu enkrat kosili letos…). Med postavljanjem opazujem oblake, ki jih ekspresno goni (bi rekel, da od Z). Vetra malo (skoraj nič), ampak občasno butne od zadaj, z leve, z desne,… pa tudi od spredaj.

Počakam na tisto od spredaj, potegnem in me veter popolnoma ustavi, da se moram skoraj uleči naprej, da porinem po pobočju dol in me vzame. Pa me nabije malo gor, pa močno dol (skoraj do tal) in me potem tik nad tlemi nese v levo (padalo je pod 45st glede na smer) do kolovoza.

Zoranov novnov(nov) danes z Rook 2 ML

Ni mi bilo prijetno, zato za danes raje kar zaključim…

V bistvu je to moj novnovnov, saj je dovolj daleč stran od Erzovega in na samostojnem gričku, vendar ga ne prijavljam, saj imam raje zeleno Erzovo piko, kot da mi bije belo v oči, ko vem, da je ne bom šel barvat…