211005 Petrušnja vas P3294 14:50:54

Ker po poti domov že rahlo kaplja, najprej razmišljam o današnjem zaključku padalskih aktivnosti. Pa vidim po radarski, da na Dolenjskem ni dežja in tudi kamere kažejo okoli Ivančne gorice suhe ceste. Zato se čez nekaj časa zapeljem v to smer.

Na tem motokros poligonu sem že bil malo pred lanskoletno nesrečo, pa je pihalo močno zelo narobe. Danes ne piha nič, ko hodim po strmini gor, zato pa na vrhu začne kapljati. Malo obupan počakam, pa nepričakovano poneha in postavim.

Na zgornjem pokošenem travniku nad teraso (kjer je Erzova originalna lokacija) čakam, da bo kaj pihnilo, pa nič. Nasprotno, celo rahlo z desne od zadaj občasno dahne. Seveda v takem ne morem startati na tako položnem (po prelomu pa robidovna in šavje), zato se prestavim pod rob na levo na motokros pisto.

Levo in desno že več let nepokošeno šavje – seveda so najbolj kritične tečne rože. Nekako razprostrem čez to šavje in 3x preverim štrikce in populim nekaj najbolj tečnih rož. Potem čakam, da ne piha z desne od zadaj in potegnem in speljem skozi šavje nad dolino. Spodaj, na pokošenem travniko je užitek pristati.

Zoranov prvi novnov z Rook 2 ML

Ko pa naberem padalo, ugotovim, da mi je šavje snelo pohodno palico s hrbta. Ampak ne grem zdajle nazaj gor, saj je v bližini še naslednja lokacija.