211018 Gozd P3313 15:54:11

Pri domačem Hoferju počakam Gracarjevega Jožeta, da prestopi k meni in pod Gozd. Tam Milan že čaka v pospravljanju včeraj nepospravljenega padala. Družbo mu dela Stojan, h kateremu se zbašemo v avto in gor.

Na startu smo prvi in malo čakamo, kako je/bo. Občasno sunki vetra kar završijo po drevesih, generalno pa vetra ni kaj dosti (3/5) po startu gor. Je pa kar konkreten V in po startu kar meša. Še malo pomodrujemo s prihajajočimi in se potem pripravimo.

ostale slike še naprej

In v luft Milan, jaz (v 3 poskusu, ko mi ga 2x zmeštra po hrbtnem dvigu), Stojan in Jože.

Milan že pobira na V robu, kjer se mu pridružim. Ozki in močni stebri in še ta V in še vpliv inverzije, tako, da je treba kar delati. Večkrat popravljam tu, na V robu, celo pod Kriško in še nekaj časa pod Tolstim, da končno le naberem nad 1300 in se zapeljem pod Storžič. Milan je že na poti nazaj ves nizek (pa nizek je tudi že prej naprej odletel).

Pod Storžičem malo skupaj vrtiva s Stojanom, ki neumorno drajsa in se trudi, da bi še kaj nabral. Meni je prenizko za naprej (1250), zato raje obrnem in nazaj in pod Križko na Z stran platoja, kjer še malo naberem in se po ovinku čez Križe zapeljem na pristanek.

Zoranov let

Jože na pristanku ravno zlaga.

Jožetov let

Ko pospraviva, se odpeljeva proti LJU, saj sta oba preostala kompanjona še močno v luftu.

Ker Milan ni scuril in se je rešil praktično s podna, je še kar nekaj časa drajsal in se na koncu v lovu po km odpeljal v Križe.

Milanov let

Komentar leta: Stari dobri gozdiček😊 [18.10.2021 17:16]Breščak Dušan : 👏👏👍🤗 [18.10.2021 17:21]Jurij Kurnik : Lepo si podrsal tale gozdiček. 👍 [18.10.2021 17:40]

Stojan pa je pristal že nekaj prej.

Stojanov let