211030 Goljak P3329 14:47:49

Ob 10.30 je zbor na Vrhniki – za Goljak (kar smo se že včeraj dogovarjali s Kraševci in je Rajko zjutraj potrdil). Na šodru pod Petrolom čakajo Erzo, Urša in Gabor. Vendar si je Erzo premislil (pravi namreč, da nima dobrega občutka glede Goljaka, na Kovku pa bodo danes 100-tke in on bi se ves čas grizel, da se je napačno odločil…) in se odloči za Kovk. Gabor gre z njim, jaz pa k Urši, ki naju zapelje na Unc, kjer prestopiva k Megu.

Nekaj čez 11.30 smo v Ilirski, kjer pri kombiju že čakajo Rajko, Gorazd, Bojan, Gregor in Marko in še Štajerci Mauserjeva Alenka, Golobov Sašo in Majeričev Miran. Marko k nam in Mega nas ekspresno transportira na Goljak pod start. Robo in sebe zmečemo ven in počasi gor na vrh, medtem ko Mega odpelje avto dol v Zabiče, kjer mora še malo počakati na kombi, ki vse spravi gor.

Mi trije (Marko, Urša in jaz) medtem modrujemo na startu in čakamo, saj veter piha (3-5) močno z leve, J, JV od Reke. Ko pridejo še ostali, se počasi že obrača na 45 st. z leve. Prvi starta Marko, nekaj za njim Mega in čez nekaj časa še Gorazd, saj piha vedno močneje v sunkih s strani. Potem potegne še Gregor, medtem ko sam čakam v pripravljenosti, da malo upade veter, oziroma se smer popravi.

Slabe pol ure mine, da se zadeva res spet na kratko umiri in uspem hrbtno dvigniti in potem nekako speljati z vetrom od strani. Mega javi, da je pristal pri šoli.

Megov let

Ostali na startu še kar nekaj časa čakajo…

V desno ob greben, kjer lepo dviguje, še nekaj navrtim v zanosu do 1250 in ob grebenu z vmesnimi popravki do Kozleka, kjer sem nad grebenom nad 1000. V nasprotni smeri nekaj višje vozita Marko in Gorazd. S 1200 naprej pred grebenom do Ahaca, kjer se zataknem okoli 1000. Ko poskušam nazaj proti Kozleku, mi kaže tudi manj kot 10. Poskušam bolj pri grebenu, pa tudi zunaj in predvsem nekaj nabrati. Nekaj mi uspe, ampak nikakor ne dovolj, da bi se suvereno odpeljal nazaj proti Kozleku.

Po 1/2 ure jadranja bolj ali manj na mestu, obupam in se odpeljem po pobočjih za Ilirsko proti Podstenju. Tu vozim s 50+, tudi 60 ne da bi karkoli nabral, zato zapeljem ven nad dolino. Čeprav imam še 800, si naprej v dolino Reke ne upam in raje obrnem in skoraj na mestu po liftu dol pristanem pri Topolcu.

Zoranov let

Medtem je Mega že prišel v Zabiče do svojega avta in čaka, saj sta Miran in Sašo še vedno pripravljena na startu. Rajko in Bojan in Gregor tudi vmes že pristanejo blizu svojih avtov.

Rajkov let

Bojanov let

Prav tako Urša in Alenka (ki sta šli dol zaradi pre-obilice vetra).

Alenkin let

Komentar leta: Prvič na tem štartu hvala za povabilo. škoda,da veter ful pojačal in blo boljše dol it 😉 [30.10.2021 15:10] Sašo Golob : Dons je blo sam za hrabre. [30.10.2021 19:31]

Tudi Marko je že na tleh po debelih 2h jadranja.

Markov let

In tudi Gorazd.

Gorazdov let

Sašo in Miran končno odletita proti Ilirski.

Miranov let
Sašov let

Sašo Golob : Rodeo. Nagajal gps zato pa novi start 😁 [30.10.2021 16:28]

Mega in Urša prideta po mene in proti Uncu.

Še vizualizacija nekaterih letov

Kar se pa Erzove slutnje o 100-tkah na Kovku tiče, je imel prav. Res je bilo odletenih kar nekaj 100-tk…