211105 Zavrh P3338 15:34:24

Še predno kaj dosti razmišljam za naprej, že pride Erzov Telegram za zbor ob 13.15 na Šodru za Zavrh (Milan zagotavlja idealne pogoje na dinamiki, saj piha 4-5/7,5 SV).

Čeprav se mi ne da kaj preveč v tako gnilem dnevu, potrdim in pričakam Erza ob uri. Naložim se k njemu in do Škorpijona, kjer z Dušanom še malo počakamo na Milana. Dušan nas potegne gor in v turobnem popoldnevu na start, kjer veter začne takoj po našem prihodu (in začetnem pripravljanju) naraščati (in prbije tudi do 11).

Zbašemo se za štart, navlečemo na sebe, kar imamo in v hladu modrujemo.

Potem v enem trenutku veter malo upade in Erzo se pripravi do konca in potegne in v rahlem dviganju odleti naokoli do Trebelnika, kjer že malo zavrti. Ostali še malo počakamo, da se prepričamo, da res ni preveč vetra (Erzo seveda nima postaje) in potem postavimo še sami.

In ko smo pripravljeni, veter spet prbije in spet čakamo. Vmes lepo nekajkrat postavim zidek,1x celo lepo dvignem in 1x me dvigne veter kar sam (in Dušan in Milan mi pomagata spet v izhodiščno pozicijo). Erzo prijadra nazaj nad nas in naprej proti Anteni.

Ko takrat enkrat spet malo upade, lepo dobim padalo nad sebe in po obratu stopim v zrak. Sprva gre samo gor in že sem nad grebenom na Trebelniku. Malo zavrtim in ker drži, se odpeljem za Erzom proti Javorču. Vmes sicer kar drži, ampak generalno gre dol in na Javorču imam le še 600. Zapeljem se naprej čez AC in v velikem loku pristanem na travnik pri Janezovi vasi (najbliže LCju).

Zoranov let

Erzo je potegnil do pod Hribe.

Erzov let

Ker je trava pošteno mokra (kot večinoma v Kižlovki v zadnjih dneh), bolj naberem robo skupaj in že je Erzo z LCjem pri meni (njega je rešila Mojca). Zbaševa robo not in do Škorpijona po Erzov avto, kjer ravno pospravlja Jernejčičev Urban.

Urbanov let

Malo naprej je Milan.

Milanov let

In Dušan blizu fuzbal placa.

Dušanov let

Milan zaključi logistiko za Dušana in Urbana, medtem ko se z Erzom že voziva domov (no, Erzo v resnici na tarok 🙂 …).