211204 Lijak P3370 14:18:17

Danes je Erzo odločen za zaresno letenje in glede na napovedan močan JZ v notranjosti (in tudi že od Kovka naprej) je edina izbira Lijak, za kar skliče zbor ob 11h. Sam razmišljam z Milanom o Brestovici, vendar po posvetu z Rajkom to odpišem (kar Milana dokončno odvrne od današnjih letalnih aktivnosti).

Tako se že nekaj pred 11h pojavim na šodru ob Ljubljanici, kjer je zadnje čase zborno mesto. Počasi nakapljajo še ostali: Rojčeva Urša, Mojca, Vidičev Dragan, Dule, Belčičev Matej, pa Erzo, Gabor (s hčerko), Jasna in Klemen in na koncu še Bukovnikov Sergej. Mega nas bo počakal na Uncu. Razporedimo se po avtih (sam sem pri Gaborju, padalo pa potuje v Duletovem avtu).

Ko se peljemo mimo Vipave, vidimo v zraku nekaj padalcev (sunki so že 10, napovedano vedno močneje…). Pod Lijakom na pristanku iz dveh avtov počakamo kombi iz kampa Lijak, Jasna pa zapelje Klemna, Erza, Mega in Sergeja kar gor na start. Mimovozeči jih srečamo, ko pešačijo s parkinga dol.

Na štartu je nekaj ljudi (predvsem izpitniki in komisija), vetra pa praktično nič (je pa vse dokaj pokrito in vmesnih sončnih žarkov je vedno manj). Taktično čakamo (ob spreminjajočem šibkem vetru – tudi od zadaj), da se kaj odpre, medtem ko izpitniki odletavajo svojim licencam naproti. Le Mojca odleti od naših kmalu po tem, ko smo prišli.

Mojčin let

Sam sem že takoj postavil in sedaj “moram” odleteti. Ko je jasno, da bolje ne bo, se tudi Erzo pripravi in odleti, jaz pa takoj za njim. Potem pa še ostali. Mega, Dule in Dragan gredo dol z Jasninim avtom.

Samo malo povijugam in odcurim na pristanek.

Zoranov let

Kjer je že Erzo.

Erzov let

Milan Velkavrh : Sem vedel da je danes boljše, da ostanem doma in malo priležem. Da spočijem svoje utrujeno telesce🤣🤣. [4.12.2021 14:54]

Ostali potem prikapljajo drug za drugim…

Gaborov let