211216 Zavrh P3385 15:00:46

Iz sekundarne terapije (Kižlovka) na primarno. Ker Milan napoveduje akcijo na Zavrhu (če se bo le megla stopila, oz. dvignila), se takoj po zaključku odpeljem do Škorpijona. Ob 14h pride še Berto in malo za njim tudi Milan. Naložimo se k njemu in gor.

Na start je kar zoprno gaziti po cedečem se snegu in občasnem blatu, ampak ker si danes ne obetam(o) jadranja, imam (poleg tangic) novega (starega Klemnovega) Rook2 ML (da ga končno sprobam), tako da je malo lažje hoditi.

Na startu piha idealno gor (4/5,2) ob popolni pokritosti in rahli megličavosti proti dolini. Takoj začnemo postavljati. V tangicah sem bistveno bolj okreten, ampak vseeno mi (po odletu Milana) Berto pomaga razgrniti padalo, daj ga veter občasno kar malo sfedla.

Postavim zidek in 2 poskusa, da v tretjem hrbtnem dvigu odletim (čutim veter z desne, ki me ob tem odnaša v levo…). Tik pred startom drži (nimam instrumentov, le nemi telefon beleži track…) potem pa samo dol. V levo malo naprej od Škorpijona v megličasto vmesno plast in nazaj na pristanek, kjer že pospravlja MIlan.

Milanov let
Zoranov “krstni” let s Klemnovim Rook2 ML

Malo kasneje se nama pridruži še Berto.

Bertov let