211218 Lijak P3388 15:15:29

Potem pa se že kmalu bliža 11h, ko je zbor na Vrhniki za Lijak (kot nas je obvestil Erzo).

Ko se pripeljem, se ravno odpelje prva runda: Vidičev Dragan odpelje Erza, Suša in Mojco. Midva z Gaborjem pa počakava Milana, da potem skupno počakamo še Jasno in Klemna, ki nas naložita.

Na pristanku vse polno avtov in čakajočih padalcev, nas pa čakata Jernejčičev Urban, ki je prišel s svojim avtom in Božičev Samo s kombijem. Zapelje nas gor na start, kjer nas obvestijo, da je ravno prvič malo pihnilo gor.

Počasi postavljamo, še malo modrujemo in potem v luft: prva Jasna, nekaj za njo jaz (ob podpori Gaborja) in še ostali.

Ostra in dinamična dviganja (mehurčki), ki jih še dodatno meša S od zgoraj (pa še inverzija na 1200, do kamor itak ne pridemo). Gore dole nad in pod grebenom nekje do Vojašnice, kjer obrnem, nazaj na start in še enkrat cca do Vojašnice in nazaj.

Ko v tretjo peljem proti Vojašnici, sem nekaj višji in se mi zdi, da je manj razgonjeno in vlečem naprej vse do Zmajarske. Dosti bolj udobno nazaj na start in čez na Danijela, kjer dobim lep steber čez 800. In še enkrat čez start do Zmajarske. Pot nazaj pa je že prav razkošno umirjena, z lepo višino mimo starta na Danijela, kjer še malo vrtim skupaj z Milanom in potem daleč ven nad dolino in na pristanek.

Zoranov let

Mojca je že nekaj časa na tleh.

Mojčin let

Gabor pride med pospravljanjem k meni, saj je že pospravil.

Gaborjev let

Pristaneta tudi Urban in Dragan.

Urbanov let
Draganov let

Milan se javi izpred Perle v Novi Gorici, saj je hotel zmagati z najbolj Z pristankom danes (pa mu ni uspelo, vsaj generalno ne 🙂 )

Milanov let

Komentar leta: Krasnojarsk [18.12.2021 15:41]Ana Senegačnik Kurnik : Danes ste bili orli 😉 [18.12.2021 18:11]

Erzo zaključi svoj, skoraj najdaljši let (popravek: je najdaljši po km, čeprav ne po točkah 🙂 ), v smeri Kromberka.

Erzov let

Tudi Jasna je že pospravila. Klemen pristane med zadnjimi (od naše ekipe).

Ker mora še pospraviti, se z Jasno zapeljeva v NG po Milana.

Suličarji, med katerimi je bil tudi Sušev Primož, pa so bili občasno sicer opaženi v zraku, kako dolgo in kje so leteli, pa žal ni znano, dokler Vidičev Jurij ni objavil leta iz katerega je razvidno, da so bili nekateri (suličarji) tudi do Modrasovca…

In potem proti Vrhniki, kjer se razdelimo: večina na zaključno druženje v gostilno, trije pa proti svojim domovom.