211219 Kovk P3390 13:56:32

Čeprav je zaradi te današnje velike inverzije (tudi na Primorskem) in SZ neobetavno, je pa povsod razen v LJU sonce. In se z Milanom opogumljava, da je bolje iti na Primorsko na sonček skočiti, kot ždeti v megli. Pa kar nekaj interesentov se še pojavi, tako da Milan skliče zbor za Kovk (jaz sem sicer ves čas navijal za Vremščico…) na Vrhniki ob 11.30.

Mojca in Dule z enim avtom, Stojan z Milanom pa z drugim do Anje, midva z Gaborjem pa na Kalce po Dušana in kar gor na start od zadaj. Stojc pripelje ostale od spodaj in smo skoraj hkrati na startu, saj snežni zamet ovira našo predčasno LC dostavo na start.

Kar nekaj ljudi je podobnega mnenja glede letenja, kot mi in na startu že postavljajo, nekateri taktizirajo, saj kaj lepše pihne iz doline le na obroke (v glavnem pa mrtvilo). Nekaj jih je že v luftu od prej (Idrci). Pod nami je vidna rahlo megličasta inverzna plast, nad nami pa modrina in šajba brez oblačka. In toplo za kratke rokave (cca 10stC).

Počasi postavljamo tudi mi. Od naših startam prvi, ko spet enkrat pihne gor. Ostali naši se potem na obroke spravijo v zrak.

Skozi termične mehurčke zgubljam do Podrte in se nekaj pod robom borim. Več kot 1/4h nadaljujem tukaj, pod Podrto, potem se prestavim bolj pod start (kar precej globoko, nekje okoli 600), saj nekateri tam više nad mano pred startom kar vrtijo in celo nekaj pridobijo. Tudi tu le vrtim in lovim mehurčke, dokler vedno nižji ne obupam in se zapeljem po 1/2h borbe k Anji.

Zoranov let

Kar nekaj današnjih udeležencev pospravlja, nekaj jih je še v zraku, kakšen celo malo nad grebenom. Počasi nakapljajo še ostali naši.

Dušanov let
Gaborjev let
Mojčin let
Stojanov let
Duletov let

Breščak Dušan : Prvič z Papilonom [19.12.2021 15:20]

Najbolje pa je danes naredil Milan, ki je kar rinil tik pod grebenom na mehurčkih še mimo Hublja in Otlice in nizek prišel še nazaj, tako da je postal današnji zmagovalec dneva (ne samo na Kovku).

Milanov zmagovalni let

Kar je dokumentiral tukaj

Mojca zapelje mene in Stojca in zraven še Dušana gor po naša avtomobila, da se lahko potem midva z Dušanom kar zadaj odpeljeva na Kalce…