211221 Slevica vrh P3393 15:09:50

Potem se z Milanom dogovarjava za zaresno letenje. Ideja je tudi Slivnica (kjer je dopoldne vidno do podna) in piha rahel J kljub generalnemu S, SV. Ampak na koncu že odločimo za akcijo v Horjulu, če bo le vidljivost (megla) to dovolila.

In potem panika: 13.30 pri ŠPH, saj se megle v onih koncih redčijo. Erzo pride s Primožem, Milan seveda malo kasneje in vsi v LCja in gor.

Ustavimo se pri Korenu, kjer je nulca in potem do Slevice. Erzo v takem pametno odloči, da gremo na start Slevica vrh, saj je obrnjen na SV (čeprav je veter zelo upadel, je še vedno 1/2 SV) in kljub snegu (južna pobočja so že deloma gola) zaradi strmine bolj obetaven (sploh zame), kot ravnina spodaj pod hišo, ki je obrnjena na J.

Ko si oblačim tangice in pripenjam rezervo, mi Primož zagrabi Rook2 in odnese gor. Ko pritacam/gazim do njih, je padalo že razgrnjeno in preverjeno. Milan potegne Kinga, odtaca po skorjastem snegu, ki se občasno predre in spelje.

Jaz, takoj za njim, v prvem poskusu tudi pod razno ne dvignem padala. Potem mi ga Primož in Erzo prestavita naprej na Milanovo mesto. Piha rahlo gor, tako da ob potegu gre gor, zatacam po snegu in že skoraj ne zmorem več naprej, ko slišim Primožev glas, da je padalo OK (gor tudi pod razno ne pogledam, saj buljim predse, kje naj rijem po snegu…) in še potacam in vlečem in speljem z ritjo tik nad tlemi.

Desno okoli nad drote in mimo hiše in visoko nad robom v dolino. Vse je temačno, megličasto po tleh, ko se peljem naravnost ven, vse do Čelca, obrnem levo in pristanem ob ŠPHju.

Zoranov let

Vesel kot radio (po mojem je več kot 2 leti, kar sem odletel na Slevici … )

Malo za mano pristane Primož. In potem še Erzo.

Erzov let

Milan pristane malo naprej od vrtca za Ljubgojno, kjer ga poberem, da me zapelje gor po LCja.

Milanov let

Komentar leta: King, the master of the Slevica sky! [21.12.2021 17:34]Jurij Kurnik : Spet zmagovito! [21.12.2021 15:36]Andrej Erznožnik : Ni imel konkurence, mi smo skakali s pokrovčki [21.12.2021 16:21]