211228 Koreno P3402 15:19:24

Čeprav je dan slab (razen lepega JZ vsepovsod), malo dražim Erza za popoldansko Koreno (če ne bo premočno, saj postaja javlja čez dan sunke tudi 10). In Erzo res skliče zbor ob 14.40.

Čeprav je vse temačno in pokrito, se pri ŠPH dobimo Erzo in Suša (z Mojco za šoferko), da počakamo še Milana (z vmesnim obnovitvenim tečajem vožnje LCja za Mojco) in se vsi naložimo v LCja. Spodaj ni nobenega vetra, ko se peljemo gor pa napeto opazujemo eventualne vetrne indikatorje.

Za hišo na vrh travnika (ki je poln krtin in brez krpice snega). Veter je idealen (moja ocena 3/5, na momente malo bolj butne; postaja na vrhu ob tem časi kaže 5/7,5), čeprav vsi čakamo, kdaj bo od kje prbilo. Ampak očitno je na izpostavljenem vrhu, kjer je postaja še na drogu, le več direktnega vetra, kot tu, nekaj niže v pobočju grebena.

Prvi odleti Primož, takoj za njim Erzo, medtem, ko se jaz naštimavam in mi Mojca razpleta zafecljane štrikce. Na vetru lepo postavim zidek z Rook2 (ki se je dopoldne, med mojo primarno terapijo, lepo posušil) in na mestu hrbtno dvignem padalo, da moram po obratu kar močno potisniti v veter, da speljem z mesta.

Ko pridem ven na odprto, je kar čutiti veter, ki me celo malo dviguje (nimam varia, da bi mi blagodejno piskal…). Zavijem levo pred Slevico in v to smer naprej za Erzom, ki ga vidim nekje nad Zaklancem. Preletim Zaklanec in pristanem še malo naprej od Podolnice ob cesti.

Zoranov let

Erzo je malo naprej na naslednjem travniku.

Erzov let

Komentar leta: Tale zeno je kar krulil od veselja po blatu. Kot malo prase. [28.12.2021 15:41]Marko Kejžar : 😅 [28.12.2021 16:13]

Mojca kmalu pride z LCjem dol in med potjo pobere še Milana pri Zaklancu.

Milanov let

Še jaz se naložim, po Erza še malo naprej in do ŠPH, od koder se je Primož že odpeljal z Erzovim avtom. Milan dostavi Erza in Mojco do Ligojne, jaz pa nazaj v Horjul preveriti radar, mimo katerega sem/smo (nevede ?) peljali vsaj 4x…