220111 Kižlovka P3422 09:30:11 – 365 dni / 1 leto

Danes pa je mimo 1 leto vsakodnevnega poskakovanja. 365 dni. No, v resnici je/bo danes 366 dan, ampak lani ni bilo prestopno leto, torej je bilo v bistvu včeraj napolnjeno 1 leto in danes je nov dan… Ni pa to še 1 leto vsakodnevnih Kižlovk, saj pred 1 letom v začetku še nisem imel manije, da moram vsak dan v Kižlovko, tega sem se nalezel nekaj dni kasneje (je pa tudi vsakodnevnih zaporednih Kižlovk že čez 300…).

Se pa peljem že od doma ves nervozen (ne zaradi obletnice, ker to sem ugotovil šele kasneje doma…), saj ni nobene inverzije, je jasen dan in z višino vedno več SV vetra, da je ohoho (čeprav ni bilo rekordov, pa so bili ponoči sunki na Zavrhu tudi do 20m/s…)… In dimi na vevških dimnikih položeni vodoravno, ko se v bleščečem soncu peljem cilju naproti.

V Kižlovki še slana in -6 in hrusta pod čevlji, ko hodim gor z dokaj stalnim hladom v lice. Postavljam v senci, čeprav sonče že sije po krošnjah više. Piha SV desno od zadaj bolj ali manj konstantno. Le močnejši sunki takoj zrolajo padalo.

Trikrat se izpenjam in popravljam, da se nekako le pojavi trenutek, ko se mi zdi da se bo vse poklopilo. Zalaufam kot nor (zdaj to že zmorem… no, kar se norosti tiče sicer ni bistvenih razlik, samo laufanje je bilo z dnevi in meseci nazaj znatno počasnejše 🙂 ). Padalo gre nekam kilavo gor in ne zagrabi do roba, tu pa dobim še sunek vetra od zadaj, da mi odnese padalo naprej. Zaustaviti se več ne morem (saj vendar laufam kot nor) in me padalo potegne naprej čez prelom, da zaplužim po trebuhu naprej po strmem pobočju navzdol, po gladki slanasti travi… Ko se ustavim, naberem in odsopiham nazaj po strmini (cik-cak) navzgor (nisem vedel, da tudi tako strmino že zmorem…).

Ko postavljam drugo rundo, že sije sonček po meni. In se mi zdi, da je kar malo ustavil veter od zadaj (je pač treba z optimizmom gledati na trenutno situcijo 🙂 ).

Le dvakrat odvijam posvaljkano padalo, da se vse poklopi in v neki nuli zalaufam (spet kot nor…) in padalo le zagrabi pred prelomom, da se v precej hrbtnega vetra zapeljem na hladne slanaste travnike dolinice ob LCja.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) s stare lokacije