220113 Zavrh P3425 14:44:54

Za resno letenje se danes pojavi celo ideja o Lijaku, ki pa nobenega ne gane (preveč burje naokoli…) in Erzo v odgovor skliče zbor ob 13h na Vrhniki za Zavrh. Pred zborom grem še k Duletu pogledati Sandijeve tangice, ki mi jih posodi za probo.

Na Šodru se k meni zbaše Erzo, Pojetov Jože pa dela Bertu družbo do Škorpijona. Tu že čaka Dušan, h kateremu preložimo robo Jože, Erzo, Berto in jaz (Jože in Erzo imata tazaresne omare, sam vzamem novejšega Rook2 in Duletove tangice). V drugi kombi familije Potrebuješ (Andrej in Gašper) se zbašejo Andrej, Milan in Vrhovnikov Blaž ter Gašperjeva roba, saj gre Gašper peš gor.

Ko hodimo na start nobenega vetra in tudi na startu je brezveterje. Kar nekaj časa modrujemo in čakamo ta SV veter, ki ga ni od nikoder. Potem pa le Milan prvi razvleče padalo po snegu bolj zadaj (še vedno v brezveterju, včasih rahla tendenca od zadaj, drugič od spredaj…), ravno ko pripešači še Sušev Primož iz doline. In nekaj za njim tudi Gašper.

Tudi Jože razpakira svojih 20kg opreme, jaz pa imam dosti manj dela.

Milan od prve odleti in se zapelje do Škorpijona.

Milanov let

Nekaj za njim še Primož.

Potem se v poskusih izmenjujeva Jože in jaz, v vsakem poskusu bliže robu in (spolzki) zasneženi strmini. Mislim, da Jože odleti v tretjem puskusu, jaz pa prav tako tik za njim, ob pomoči ostalih v postavljanju in raztegovanju padal.

In se v bistvu zapeljem v ravni črti curaže do Škorpijona.

Zoranov let

Jože pristane hkrati z mano.

Jožetov let

Med pospravljanjem se pridružijo še Gašper in Andrej Potrebuješ ter Blaž.

Gašperjev let

Erzo, Dušan in Berto pa pripeljejo avte v dolino, saj jih v taki 0 res ne mika niti poskušati…

Leave a Reply