220118 Koreno P3436 14:55:47

Zdaj pa še zaresno letenje. Ker je ura že pozna, vidim le bližnjo LJU okolico. Ker se S, SV čez dan umirja, ga je za Zavrh že premalo, Koreno pa že pokaže J, JV. In se hitro uskladim z Gaborjem, da me počaka po službi pri ŠPH.

Tik pred Horjulom potrdi še Sušev Primož, da prihaja. Ravno toliko časa imam, da se naštimam v tangice in pripnem rezervo in že tudi Primož skoči k nama v LCja. In gor.

Na prekrasnem sončnem startu (Koreno) je že ves sneg po pobočju pobralo (tako da je sedaj samo mokra trava, krtine in temu primerno blato). Piha pa rahlo od zadaj (torej S). Konstantno. Vendar ni močno, zato začnemo postavljati.

Ker mi rinfuzo Rook2 razgrne Primož, sem pripravljen, ko Gabor komaj jemlje robo iz rukzaka. Malo počakam, potem pa zalaufam na ful in samo pazim, da se ne spotaknem na krtini ali na kolovozu, kjer pa ravno speljem. Ko vidim, da letim na klousiča bližajoči jablani, se nagnem v desno, pa vseeno s stabilo rahlo podrajsam po nekaj najbolj štrlečih golih vejah. Potem pa lepo čez gozdno mejo na odprto, kjer pa me lepo dvigne.

Na levo ob pobočje, kjer kar drži, pod Slevico pa se vdre in tudi hiter obrat in vožnja nazaj ne pomaga. Samo še curim in ko sem dovolj nizko zapeljem ven, nizko čez sprednji grič in na pristanek.

Zoranov let

Samo naberem, pa že pristane tudi Primož. Z velikim ovinkom (in dodanimi km) pa minutko kasneje še Gabor.

Gaborov let

V sončku pospravimo, potem pa me Primož potegne gor po LCja.