220123 Kovk P3445 14:10:56

Medtem že določeno vse za današnjo akcijo. Zbor na Vrhniki skliče danes Gracarjev Jože za 10.15 in ostali se seveda strinjajo, da ja ne bomo kaj zamudili (namreč za okoli Čavna je treba zgodaj… 🙂 ). Meni se ne zdi takšna super napoved in bi komot kasneje.

Dogovoriva se s Klemnom malo čez 10h na Litijski in na Vrhniki naju počaka Gracarjev Jože, saj so se Milan in Štusejev Luka odpeljali z Duletom malo prej. Oni k Anji, kjer jih čaka taxi-kombi, mi pa z LCjem od zadaj čez Logatec in Podkraj na start. Pridemo hkrati.

Na startu lepo piha (mogoče malo premalo – 4/6 JZ) in je proti dolini kar malo mrčasto (za razliko od včerajšnje jasnine). Čeprav je veliko padalcev, ni pretirane gneče. Postavim med prvimi (Klemen in Jože mi razgrneta), naredim zidek in potem tudi med prvimi odletim.

V zraku me takoj dvigne nad greben. Vetra je po prvih občutkih malo manj kot včeraj, je pa bolj balončkasto in ozka, ostra dviganja (smo pa še pol ure prej v zraku kot včeraj). S 1150m s Podrte do Hublja, kjer sem pa že doli na grebenu in potem razgonjeno naprej. Pod grebenom že skoraj obračam pri Otlici, pa le najdem nekaj, da spet popravim in se zapeljem do Predmeje. Pri razgledni klopci še malo poskušam nabrati, vendar ne dovolj, da bi se odločil za nekaterimi naprej okoli Čavna proti Lijaku (pod Modrasovcem je bilo baje dosti bolj mirno…).

Nazaj v razmetavanju gore-dole do Hublja, kjer spet naberem čez 1000 in do starta. Obrat in proti Podrti, kjer dobim neko ekspresno razmetavanje v višave. Takoj zatem se mi vdre in sem spet na grebenu do Hublja. Zdaj se mi zdi razmetavanja še več, kot prej, zato obrnem že pri Otlici. Še bolj guncajoče nazaj, spet naberem na Hublju in do Podrte.

Tu pa jih je kar nekaj že nizkih, sam pa se z 900 odpeljem proti Vipavi. Nikogar (še) ne vidim tam čez, sam pa curim. Zato se usmerim proti Anji, pa nad Dupljami (malo pred Zemonom) začutim (zaslišim) rahlo dviganje in zavrtim neko +0. In vrtim in vrtim in mi gre rahlo gor in počasi naberem 200m. Proti Planini vidim jato ptičev, ki vrti in še sam zapeljem v tisto smer, pa gre samo počasi dol, tako da se predam (levo rame me presenetljivo močno boli, noge imam čisto trde, čeprav me sploh ne zebe…) in zapeljem k Anji.

Zoranov let

Malo pred mano pristane na uradnem Dule.

Duletov let

Milan pa je seveda potegnil proti Podnanosu.

Milanov let

Slavc Koritnik : Si šel pa čisto do “konca” Predmeje. [23.1.2022 16:07]Jože Gracar : To si zato tako dobro letel, ker ti je Alenka aerodinamicno nastimala protiscuritveni jopic….zahvali se ji🙂 [23.1.2022 16:41]Alenka Mausar : Bravo,super smo te naštevali 😉 [23.1.2022 16:56]Milan Velkavrh : Ja, zgleda da je res pomagalo😁. [23.1.2022 17:05]

Luka je bil eden tistih okoli Čavna proti Lijaku, pa je odstopil nekje pod Kucljem, kamor ga gre Dule iskati.

Klemnov optimizem, da bo toplandal se izjalovi po povratku z Lijaka.

Klemnov let

Sam dobim prevoz za gor in rešim LCja. Ko sem spet dol, v veseli družbi pri Anji počakamo še Jožeta, ki je drajsal Kovk, dokler je imel dovolj energije.

Jožetov let

Še vizualizacija nekaterih letov