220125 Kovk P3448 13:56:43

Po primarni sem sicer že pozen (ob 12h), saj je Erzo sklical zbor za 11.30 na Vrhniki, vendar ujamem ekipo 2 (v sestavi Berto, Milan, Turčin), ki se ji je zakompliciralo z avtom, saj je Berto pomotoma zaklenil ključ v avto in… tako me le 5 min čakajo, da se potem naložijo k meni v LCja in čez Kalce na Kovk.

Ko pridemo na start, je kar vetra (sunki čez 9) in ravno startujeta Gerdejev Stojan in Škobernetov Tomaž, Dule pa v ozadju nekako ni za akcijo.

Takoj začnemo postavljati, saj je veter v trendu naraščanja. V luft Milan, malo za njim Zoran in potem še Turčin in Berto. Dule je še nekaj časa čakal, potem pa odpeljal Dušanov kombi k Anji.

V zraku precej mrčasto, čutiti je bilo butanje (tudi v inverzijo nad nami), skratka bilo je zelo delovno (razgonjeno). Čeprav se je dalo hitro pobrati, si to hitro tudi izgubil in spet… Do Hublja in naprej še malo mimo zadnjih skal, da sem se potem komaj priguncal nazaj do Hublja, kjer sem spet nabral in do Podrte. Do starta in še eno rundo. Zdaj sem le malo podaljšal od Hublja (kjer sem bil na 1000) do Otlice in obrnil takoj, ko sem začel spet močno izgubljati. Do Podrte in v megličastem ozračju naprej čez Vipavo ob Plazu za Štusejevim Dušanom, ki je pristajal na rezervnem letališču ob stari cesti.

Dušanov let

Sam sem podaljšal še nekaj naprej proti Podnanosu.

Zoranov let

Stojan pristane ob meni.

Stojanov let

stojc cc : Danes je bilo pa edino na štartu za fotkat . Med letom ni bilo komande za spuščati . [25.1.2022 16:52]

Erzo je še naprej od Podnanosa

Erzov let

kamor ga mimovozeča gresta iskati Dule (in že naloženi Dušan) in se vrnejo k nama s Stojanom. Milan pristane nekje tam, kot Dušan in ga moramo še malo počakati, da pospravi.

Milanov let

Berto je že pri Anji.

Bertov let

In tudi Turčin pristane na uradnem.

Turčinov let

Turčin – Alojz Turk : Prepozno na startu in prezgodaj na pristanku 😄 Sem mislil, da bo treba se logistiko resevat, pa je ze vse zorganizirano. [25.1.2022 15:55]

Dušan nas zapelje gor, ostali izstopijo na Colu, da mene Dušan zapelje po LCja. In dol k Anji, da naložim še Berta in Turčina in proti LJU.

Še vizualizacija nekaterih letov