220129 Lijak P3454 15:19:15

In že skliče Erzo zbor za 10.45: Vrhnika – Kovk ali Lijak. Na šodru pod Petrolom se zberemo: Erzo, Primož, Dragan, Urša, Dule in Mojca, pa Belčičev Matej, Gracarjev Jože in jaz. Prvih 5 v Erzov avto, drugi 4 v LCja in do Unca, kjer presedemo k Megu in pod Lijak.

Tu nas že čaka Samo s kombijem in gor. Na startu kar precej ljudi, v zrak odletavajo predvsem tečajniki. Malo taktiziramo in začnemo postavljati. Ko Mojca po svojem startu pokaže, da že malo drži, prvi (od naših) za njo starta Suša, potem pa že potegneva skoraj hkrati midva z Erzom. Potem pa še ostali naši…

V zraku je čutiti vedno več Z in sprva mi je res razrukano in nikakor ne morem lepo nabrati, medtem ko se večja skupina na Z strani dviguje v višave. Ves čas padam iz (ozkih ?) stebrov in ponovno pobiram in drajsam sem in tja po Lijaku med V robom in Z delom proti Danijelu in mi gre vse skupaj vedno bolj na živce (sploh, ker je vedno več ljudi v luftu in mi ratuje prevelika gneča).

Potem pa se mi (po lepo napolnjeni urci) zazdi, da se le nekako zadeva malo bolj stabilizira in kljub močnemu vetru mi je po dobri uri končno jadranje bolj prijetno. Naberem na 1200 in dokaj zunaj zapeljem skoraj do Skreta. Dobim močno dviganje po Z pobočju Čavna, ker pa ne vidim nobenega naprej se raje usmerim daleč zunaj nazaj proti Lijaku. Med 10 in 20 gre res počasi nazaj, potem grem bolj h grebenu in pred startom še naprej na Danijela. Tu še malo vrtim (zdaj že gledam km…), potem pa nazaj na Lijak ves nizek in v vrtenju/pobiranju pod grebenom proti Vojašnici. Ko pa slišim, da se naši že organizirajo s prevozom: Mojca je že dolgo na tleh.

Mojčin let

Prav tako Urša.

Uršin let

Dule baje ravno pristaja.

Duletov let

In da jih je že kar nekaj v Ajdovščni,

Erzov let

ali pri Anji,

Draganov let

Komentar leta: Na začetku izgledalo zelo dobro, pa se je hitro izkazalo da je preveč vetra. Zelo vesel, ker sem dvakrat pobral zelo nizko in nisem scuril, sicer pa letenje ni bilo najbolj užitno. [29.1.2022 16:36]Andrej Erznožnik : Naš avto je pobedvu v vsacem primeru! [29.1.2022 15:50]

Megov let

obrnem in se zapeljem na pristanek pod Lijak (tudi 2h sem že napolnil).

Zoranov let

Mojca me čaka (Urša in Dule sta že šla k Anji), midva pa še kar nekaj časa čakava, da pristane Jože.

Jožetov let

Jože Gracar : Zelo veliko zahodnika…..ni bilo poguma za odpeljat se naprej🙂 [29.1.2022 16:48]

Jože je kot vedno ves čas pridno fotkal

Potem pa še mi 3je najprej po Mateja pri Vipavskem križu.

Matejev let

In do Anje na segrevanje in prehranjevanje…

1 comment

  1. “Belčičev Matej” = po domeče (Planina pri Rakeku): od Matevžovega Matevža, Matevža, Matej. Res je bilo kar nekaj generacij Matevžev (Matejev), moj oče, stari oče njegov oče … žal je tradicija prekinjena, če se hitro kaj ne spremeni 🙂 Lepo pišeš!

Leave a Reply