220205 Koreno P3464 12:16:10 in P3465 12:47:43

Zdaj pa se prek Telegrama in telefona že začnejo usklajevanja kam na (bolj) zaresno letenje. Prvi predlog je Gozd. Napoved in dejansko stanje tega ne podpirata, zato si nove ideje kar sledijo: Koreno ali Zavrh… Dobrovlje,… Planinska Grmada,… Slivnica,…

No, malo čez 11.30 se ustavim pred ŠPH v Horjulu. Milan je z Matevžem že na (peš) poti gor (H&F). Prihaja še množica ostalih: Erzo, pa Dule in Mojca, Jasna in Klemen in Potrebuješev Andrej; Sušev Primož in Tina. Pojetov Jože bo prišel z zamudo.

Prvo skupino zapeljeta Klemen in Jasna (Erzo, Dragan, Zoran).

Na startu piha lepo gor in takoj začnemo postavljati. Spet sem najhitrejši (v tangice sem se stlačil že spodaj, padalo je le nabrano) in čeprav v prvo ne potegnem Rook2 dovolj odločno (= se mi sesuje in mi ga Jasna požrtvovalno hitro spet postavi), v drugo odletim še vedno pred ostalimi.

Milan in Matevž ravno prihajata pod mano na vršni travnik. Takoj pred gozdno mejo me rahlo dvigne, malo zajadram sem in tja in čez Horjul na pristanek.

Zoranov 1.let

Ko stopim na tla, pripelje Jože in se samo naložim in gor. Spomnim se na Deluxa in ga obvestim o akciji in bo prišel…

Na startu se nekateri še pripravljajo od prej, ko sam postavljam že v drugo (točno 30 min je vzel ta prvi krog…). Drugi pa so že visoko v zraku (Erzo, Primož, Jasna, Klemen). Lepo hrbtno dvignem padalo (Jože med postavljanjem zavpije, da je vse OK) in že sem v luftu.

Zdaj me malo bolj drži pred pobočjem in celo dvigne (in malo poruka) in do Slevice. Potem pa v širokem ovinku do ŠPH, kjer jih še nekaj pospravlja, nekaj pa jih je pristalo v bližnji ali daljni okolici.

Zoranov 2.let
Andrejev 1.let
Milanov 1.let
Mojčin 1.let
Jožetov 1.let
Klemnov 1.let

Tudi Boris je že tukaj. V LCja naložim Borisa, Tino in Andreja in kot šofer gor. Na startu pomagam postaviti padala (malo me celo mika, da bi še sam odletel, pa se zadržim…) in počakam, da vsi odletijo in dol.

Med potjo srečam Duleta in Jasno, ki tudi peljejo gor za drugo rundo. Ko sem pridem dol v Horjul, grem po Erza v Brezje, ravno ko po radiu dobijo naše skakalke zlato in bronasto kolajno.

Erzov 1.let

Komentar leta:V čast današnji olimpijski zmagovalki je KLV napravil pokazno (stara slovenska sokolska beseda) letalno vajo z 12 sokoli In preko 20 poleti. Urša je doma v Brišah, ki ležijo prav pod startom! [5.2.2022 16:33]Janez Kocjan – JanKo. : no ja, pa se vam je “pokazal”! bravo! ;)) ;)) ;)) [5.2.2022 17:25]

Do ŠPH, kjer se že dogovarjajo za naslednjo rundo.

Deluxov 1.let
Draganov let

Komentar leta: Prepozno štartal, so mi pobrali vso termika, potem pa se je pokrilo. Prvič na tem startu in mi je všeč, tudi potencial za letenje je dober. [5.2.2022 16:10]Mali : Bravo za novi štart. [5.2.2022 13:49]Andrej Kolenc : Lepo Dragan . [5.2.2022 17:51]

Jožetov 2.let
Mojčin 2.let
Andrejev 2.let
Milanov 2.let
Klemnov 2.let

Sam se javim še enkrat za šoferja in v Erzov in Borisov avto se nas stlači nekaj šoferjev in nekaj reflektantov za naslednji let.

Na startu piha že rahlo od zadaj. Delux hitro postavi, za njim še Poje in Erzo in v luft. Ostali odpeljemo 5 avtov v dolino do ŠPH.

Deluxov 2.let
Erzov 2.let
Jožetov 3.let

Ko se spodaj ponovno vsi zberemo, nas povabi Potrebuješev Andrej na pijačo (rojstni dan pred kratkim), ki jo nadgradijo novi upravljalci bifeja še s sendviči in piškoti (prav danes je otvoritev prenovljenega bifeja, ki je bil dolgo časa zaprt…)