220208 Kovk P3469 14:17:47

Ob 10.30 na Vrhniki. Ena ekipa s kombi prevozom (organizator Vidičev Jurij) gre na Lijak, saj napoveduje let “Lijak-LJU”. Druga skupina (nas samoprevoznikov) se nabira: Štusejev Dušan, Mojca in Dule in Sušev Primož se zbašejo k Primožu in tudi gredo na Lijak. Preostali: Vidičev Dragan (ki je že rezerviral Božičevega Sama za prevoz na Kovk), Milan in jaz pa k Jasni in Klemnu in proti Anji. Za nami ostaneta še Berto in Koritnikov Slavc, ki čakata Toma in Uršo in bodo šli (? – očitno na Lijak ?).

Pri Anji nas čaka Samo in gor. Na startu ni pretirane gužve, tudi veter ni pretiran, ampak praktično vsak, ki starta, pa vsaj enkrat podre… Tudi jaz (ki me servisirata Jasna in Klemen) v prvo podrem, v drugo pa speljem. Ostali kmalu za mano.

Do Podrte se prav neprijektno prguncam in se tu po nekaj matrarije le spravim više nad greben. Potem pa naprej živahno in ostra dviganja (in curjenja) do Hublja. Naprej pa še kar enako, s tem, da je nekaj padalcev nizkih pod grebenom, sam pa sem nad na okoli 1000. Malo pred Predmejo dobim še ostro dviganje skoraj do 1200, vendar grem le do Predmeje, saj vidim nekaj predhodnikov, ki obračajo pod Čavnom.

Pot nazaj je sicer nad grebenom (za razliko od nekaterih nizko spodaj pod), vendar me na trenutke popolnoma zaustavi (10 naprej). Pa spet močno dviganje in tako nazaj do Podrte, kjer naberem nekaj nad 1100. Do starta in bolj zunaj v drugo rundo (kar precej letenja bolj ali manj blizu z Milanom).

Še v drugo do Podrte in naprej do Predmeje in nazaj nad Hubljem in do Podrte (zelo podobno, kot prvo rundo). S 1100 se odpeljem čez na Vipavo, pa mi gre z -2,5 dol, tako da scurim za gradom na travnik v Vipavi (kot predzadnjič…).

Zoranov let

Ampak kar veliko jih pa lepo priklopi in peljejo naprej do Antene in nazaj in naprej in… Zraven mene pristane tudi Milan.

Milanov let

Dragan še vedno drajsa med Nanosom in Kovkom, ko pripešačiva z Milanom do Fame. Ki pa je zaprta (saj je danes vendar praznik, a ne…) !!! Takrat pri Anji pristane tudi Klemen.

Klemnov let

Jasna je nekaj kasneje toplandala zgolj za trening, saj nikomur ne reši logistike (in se s padalom odpelje v dolino…).

Kmalu pripešači Milanov nečak, ki bo rešil Milanov prevoz domov. In nekaj za njim pripelje Jernejčičev Urban (tudi na nesojeno pico in pijačo…), ki pa naloži mene … in proti Vrhniki.

Takrat Dragan končno pristane blizu Razdrtega.

Draganov let

Na Vrhniki pa ob prihodu najprej rešujemo problem kretena, ki pusti svoj avto sredi parkinga, tako da moj LC popolnoma zaparkira. Na srečo je Štusejev Dušan pustil ključ pri svojem avtu, da rešimo situacijo s premikanjem vozil sem in tja…

Še vizualizacija nekaterih letov: