220212 Dobrovlje P3474 15:34:35

Danes je v igri Gozd (kamor se nekateri že prijavljajo), Zavrh (pa že jača in bo kmalu najbrž premočno) in Dobrovlje, ki izgleda še najbolj obetavno. Kar malo presenetim Erza ob 11h (včerajšnje žuriranje po klubskem zborovanju se je še nadaljevalo pozno v noč…), ki hitro skliče zbor za Dobrovlje.

Grimšičev Simon na Rakitni naloži Dušana, na Brezovici ob 11.50 še Erza in do mojega Hoferja, kjer prisedem ob 12.15 še jaz. Pa se javi še novopečeni član Cilenškov Gregor s katerim se skombiniramo v Sneberju, kjer se preložimo k njemu. In gasa Vransko -> Dobrovlje.

Veliko jih je že v luftu in kar močan V veter, ko pridemo na start. Takoj začnemo postavljati in v luft: Erzo, Gregor, Zoran, Simon in Dušan.

Najprej malo tipam situacijo, koliko je vetra (na levo gre le počasi do ovinka), potem pa vedno bolj sproščeno. Občasno je močnejši veter sicer čutiti, ampak je vse dokaj lepo obvladljivo in nič zbutano in se da lepo pobirati (= v bistvu je skoraj nescurljivo). Vrtimo predvsem pred starim startom in desno do Žovnečkega jezera, levo do Letuša in sem in tja, na koncu pa v smeri Vransko. Pa si v dolino proti Ločici nisem upal, zato pristanem na travnikih pri Praprečah za Vranskim.

Zoranov let

Tudi Erzo je bil malo prej tukaj in z večjo višino potisnil nazaj do Petrola, kamor ga pride iskati domači jamarski kolega.

Ko pospravim, prideta še po mene in k njemu domov. Ogled plezališča Vransko in piknih na vrbovih prestolih.

Medtem pristaneta Gregor in Dušan na uradnem.

Dušanov let

Ko Gregor že reši svoj avto, pa je tudi Simon že na tleh.

Simonov let

Kmalu se pridružijo nama z Erzom in po še nekaj domačega gostoljubja via LJU.