220213 Kovk P3476 17:25:00

Ker po napovedi Kovk obrne šele ob 13h, večina (Jasna & Klemen in Erzo, ter Milan z nečakom na Lijak) pa se odpravljajo že ob 10h (čeprav piha na Kovku še 16 m/s SV) se mi nikamor ne mudi. Z Gracarjevim Jožetom se dogovoriva nekaj čez 11h pri Rutarju in Jože prtisne gasa za dol (v bistvu od zadaj od Logatca gor).

Med vožnjo mi opiše svoje smučarske dogodivščine preteklega tedna na Jahorini, ki postaja pravi svetski center (definitivno je vse na novo zrihtano od hotelov, apartmajev in smučarskih naprav…), da se mi kar sline cedijo…

Ko prideva na start, še vsi čakajo in modrujejo (ni pa pretirane gneče…), saj še vedno piha S od zadaj. Počasi se pripravljamo in občasno dahne termika od spredaj. Še dva manjša dust devila gresta čez, potem pa začne počasi pihati tudi od spredaj (res po malem in še vedno vložki S od zadaj). Jože ves čas pridno dokumetira (ne)dogajanje

Od naših najprej odletita Erzo in Jasna, potem pa že jaz, pa Klemen in Jože. Močna dviganja visoko nad greben (pa sploh ne tako ostra, kot je bilo pri zadnjih obiskih Kovka). Vsi so že visoko, sam pa po 1400 po Podrti nižji do Hublja, kjer naberem do 1300 in naravnost čez pod Modrasovec (kaže mi JV od zadaj), kjer dobim močno dviganje nad plato in potem ob vrhu grebena in malo nad Kucljem do Čavna, nad vrhom na 1400 naprej do Lijaka, kjer pa (čeprav še okoli 1000) raje obrnem in nazaj.

Nazaj gre bolj počasi in razmetano, vendar pred Skretom le dobim dviganje do 1500 in naprej mimo Kuclja do Modrasovca. Tu nekje crkne Naviter in od zdaj naprej ostanem brez zvoka varia (rezervni FlyMe ima ugasnjen zvok…). Nad platojem naberem še čez 1300 in čez na Kovk. Priklopim nizko, pa sem hitro spet nad grebenom (blizu z Erzom in Jasno).

S 1100 od Podrte čez na Nanos, pa pridem nizek pod Plazom (na 460) in v dviganju pred hribom naokoli, da pred skalami spet naberem nad Gradiško turo čez 1300 (čeprav je brez varia kar neobičajno vrteti in pobirati). Naprej za Erzom visoko proti Anteni, pa bolj zunaj močno zgubim in pri Hieronimu pridem pod greben.

Najprej mislim, da bi šel kar naprej, pa raje obrnem in počasi nazaj. Sprva tik nad/pod grebenom, potem pa vedno višje in še lepo pobiranje na Šentviški turi. Od Table se odpeljem kar čez dolino v smer Podrta, saj vidim, da Erza bolj desno precej bolj tlači dol, kot mene, ki grem kar naravnost ven. Malo pod Podrto priklopim, pa gre kar samo gor (še vedno v tišini brez varia…) in spet nad grebenom do Hublja in proti Predmeji.

Pri klopci obrnem, saj vidim, da ostali, ki že peljejo nazaj, pošteno zgubljajo (tu se tudi konča najdaljši moj track na rezernem telefonu s FlyMe… kot ugotovim kasneje je novi telefon, ki ga uporabljam za backup in LiveTracking prekinil track na Čavnu, tam nekje, kot je crknil Naviter).

Rinem nazaj za Erzom skoraj do Otliškega, kjer se mi pa res vdre, tako da zapeljem ven in scurim v Lokavec (je pa pred pristankom še pošteno guncalo in dvigovalo, tako da sem (kot tudi ostali) potegnil ušesa in naredil nekaj wingoverjev).

Zoranov let

V mraku začnem pospravljati. Klemen je pristal le nekaj travnikov nazaj v smeri Predmeje.

Klemnov let

Tudi Erza je splaknilo okoli Hublja in je pristal pri Zapužah.

Erzov let

Jasna pa se je javila iz okolice Postojne (že blizu Orehka), saj se je z lepo višino nad Anteno odpeljala čez. Gracarjev Jože pa je tudi že pospravil blizu Anje in že rešuje logistiko.

Jožetov let

V temi pride Erzo z avtom po naju s Klemnom v Lokavec in na zaključno druženje v Aviopub še z nekaj drugimi člani KLV (še prej tam blizu naložimo Jasno).

Še vizualizacija nekaterih letov: