220220 Lijak P3484 15:33:07

Zdaj pa dogovarjanje za zaresno letenje. Z Milanom in Erzom se strinjamo za Lijak, vendar malo kasneje. Erzo skliče zbor 2.sk. za ob 11.15 (eni pa gredo že prej).

Erzo prisede k Mojci in Duletu, midva z Gracarjevim Jožetom počakava Milana in v Vipavsko in pod Lijak. Na pristanku nas že čaka kombi in gor. Na startu že kar nekaj ljudi, prvi že v luft. Jože začne pridno fotografirati.

Takoj začnemo postavljati in takrat odletijo KLV predhodniki (Klemen, Mega in Primož, Jasna je že v luftu). Med postavljanjem naredim zidek, da mi Mojca išče prejšnjikrat opaženi vozel, pa ne najde(mo) nič. Odleti Erzo, potem potegnem hrbtno še sam in speljem v prvo. Malo za mano še ostali.

Kmalu naberem nad greben (malo vrtiva skupaj z Jožetom) do 1100 in proti Zmajarski. Še popravim do 1200 in do Skreta. Vidim ene, ki nizki lezejo nazaj, zato obrnem in sem tudi sam kmalu pod robom (čutiti je kar nek SZ, ki se zliva čez). Pri Zmajarski spet naberem in se srečam z Erzom, ki od Ravnice sedaj prihaja na Čaven. Po postaji me spodbuja, naj se ne vračam na Lijak; vendar sem že v tem mode-u in dalje peljem nazaj na start z lepo višino okoli 1200. Čez na Danijela skupaj z Milanom.

Tu ne morem kaj dosti pobrati, zato z lepo višino nazaj na Lijak, kjer spet naberem. Sedaj pa naprej na Čaven, kjer naberem čez 1300. Mimo Kuclja še malo nad grebenom, potem zgubim do višine platoja pod Modrasovsem. Malo popravljam, pa ne znam kaj dosti, zato kar s 1100 naprej na Hubelj. Z 800 priklopim in potem gre kar samo gor do Podrte. Tu le malo naberem (sem že kar nekam zmatran) in se kar s 1000 odpeljem na Vipavo. Pa gre samo dol in pridem s 400 pod plaz, še nekaj mečkam in potem čez AC na standardni travnik.

Zoranov let

Mojca in Dule sta že pristala.

Mojčin let

Duletov let

Mojca je šla še drugič.

Mojčin 2.let

In potem prot Ajdovščini. Vmes sta blizu Sela naložila še Erza

Erzov let

in naprej proti centru SLO. Pred Postojno naložijo še Suševega Primoža.

Jasna in Mega sta pristala na uradnem

Megov let

in se zapeljala do Vipave, da bosta v Fami čakala, da zaključi še Klemen.

Klemnov let

Milan je pristal na uradnem.

Milanov let

stojc cc : A si bil zadolžen za avto da si naskok Kolka za uradn pristank zamenjal 🙂 [20.2.2022 17:55]Milan Velkavrh : Včasih se pa tud jaz lahko žrtvujem😊. Ker ni bil glih nek extra dan.. [20.2.2022 19:33]

Počakal še Jožeta

Jožetov let

in kmalu sta pri meni in proti domu.

Še vizualizacija nekaterih letov: