220327 Slivnica P3534 13:44:56

Na Vrhniki ob 11.30 že čakata Erzo in Gabor. Erzo nas zategne do Petrola v Cerknici, kjer se preložimo k Megu in gor.

Na startu smo še sami (12.30 po novi uri, torej šele 11.30 po koledarski), razen nedeljskih izletnikov. Počasi začnemo postavljati. Le občasno malo pihne, sicer skoraj brezveterje. Pripešači (H&F) še Jernejčičev Urban s svojo boljšo polovico.

Nekaj po 13h opazim, da se dela bazica nad Slivnico in tudi pihne malo bolj, zato se do konca pripravim(o) in ob budnem nadzoru Mega (in ostalih) potegnem prvi.

Desno okoli roba v kotanjo pri koči lezem počasi naprej in dol, potem pa nekaj pred Stajami dobim steber. Sprva oster in razbutan, da se komaj obdržim v njem, potem vedno močnejši – vario pokaže +8. Potem pa me na okoli 1600 kar še dodatno butne / privzdigne s sedežem gor (vario +10) in butne sem in tja in vidim padalo pred sabo (gledam televizijo – pravi kasneje Erzo…) in je padalo spet nad mano in se, še vedno v dviganju peljem bolj ven nad dolino. Tu najdem naslednje (bolj normalno) dviganje do 1800, potem pa ga v trenutku zgubim in začnem curiti tudi do -4, kamorkoli se zapeljem.

Začetni optimizem (za vsaj ponovitev včerajšnjega dne), se vedno bolj topi in po nekaj ostrega guncanja nizko nad tlemi, scurim na travnike med vrtnarijo in Petrolom.

Zoranov let

Mega je startal takoj za mano, pobiral blizu mene in mi potem med mojim burnim dogajanjem izginil.

Počasi pospravljam in zraven po LiveTracku spremljam Erza, ki pa s starta bolj ali manj scuri za Grahovo.

Erzov prvi let

Precej podobno se dogaja z Urbanom.

Urbanov prvi let

Mega se javlja z Javornikov, kjer baje ni nič (ampak to pravi še vedno iz zraka). Erzo bi šel še enkrat gor in le malo za njim pripešačim do Petrola, kjer že čaka v avtu z bratoma Damjan. Javim se za šoferja in na poti proti Grahovemu vidimo najprej Gaborja, ki pospravlja blizu vrtnarije.

Gaborov let

Pri Grahovemu naložimo še Urbana (ki tudi gre še enkrat) in gor.

Sedaj je na startu množica padalcev iz vseh vetrov. Še pravkar prišli postavijo (in čakajo na ugoden veter), medtem ko jaz lobiram za šoferje. Kmalu dobim par, ki prevzame vožnjo Megovega in Emilovega avta, sam pa odpeljem dol Damjanovega, ko začnejo Erzo in ostali startovati.

Na Petroli še modrujeva ob radlerju z Gaborjem (ki je šel dol, ker mu tudi pod razno danes ni bilo nič všeč), dokler ne pride z rukzakom Mega (ki je na Javornikih vseeno nekaj našel…).

Megov let

Ko na Live vidiva, da je Erzo potegnil proti Vel.Laščam se z Gaborjem odpeljeva proti Vrhniki (z Erzovim avtom, saj on se bo že znašel v onih krajih… 🙂 ).

Ampak Erzo se je vrnil tudi nazaj pod Slivnico.

Erzov drugi let

Urban pa je v drugi rundi obdelal Bloško planoto.

Urbanov drugi let

Še vizualizacija nekaterih letov: