220329 Kižlovka P3536 08:41:30 in postavitev AVP Strmca

Zaradi napovedi močnega JZ sem malo bolj zgoden; čeprav je sondaža bolj vegasta, pa ni nobene inverzije spodaj, torej ne vem, kaj lahko pričakujem in kaj bo kasneje…

Kljub temu so ob tem času vevški dimi le malo odklonjeni in v dolinici je dokaj mirno. Danes po “novem startnem” režimu parkiram pod lovsko opazovalnico in po desnem kolovozu ob robu na novo lokacijo. Vetra nič. Postavim in se vpnem za naprej.

Zalaufam kot nor, pa padalo ostane za mano in se ustavim (sem že preveč domišljav s temi starti – na tej lokaciji je travnik dosti bolj položen in če ne piha…).

V drugo spravim padalo gor in me kmalu dvigne, vendar moram pred robom še 2-3 korake polaufati, da se zapeljem čez. Takoj desno in nizko nad dolino niti do kolovoza ne pridem.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) z nove lokacije

Odpešačim do LCja domov.

Po primarni terapiji pa smo za popoldan dogovorjeni, da zmontiramo novo AVP na Strmco.

Nekaj po 15h se dobiva z Megom na Uncu in z LC na Strmco in po kolovozu (?) malo pod vrh Petriča. Veter nažiga na polno. Kmalu se nama pridruži še Kurnikov Jurij.

Seveda je štanga predebela za objemke postaje in že hočemo spokati. Potem pa brainstorming in najdemo rešitev, ki pa zadene predvsem Mega, ki mora pri 15m/s šraufati gor in dol originalne dele s štange in spet na njo v kombinaciji s postajo, viseč na štriku, ki ga sicer polaga vodoravno po vetru…

Z več sreče kot pameti na koncu idealno zaključimo zadevo (no, ne povsem, ker kaže, da je treba še smer malo popraviti…)