220411 Lijak P3554 14:01:30

Potem pa smo kmalu zmenjeni za Lijak (povsod bo veliko vetra, eni navijajo za Gorenjsko, drugi za Primorsko…).

Ob 11.15 na Vrhniki pod Petrolom. Erzo in Škobernetov Tomaž v LCja in do Unca, kjer prestopimo k Megu. Aleš nas pričaka s kombijem na pristanku pod Lijakom in gor. Na startu nas ni veliko in takoj (počasi) postavimo. Prvi v luft Erzo, medtem ko mi Mega in Tomaž sekundirata. Na momente pihne kar močno (sunki gredo že proti 10).

Ujamem malo zatišja in hrbtno lepo dvignem in se po obratu odpeljem v dviganju ven. Tu je že čutiti več vetra. Na levo proti V robu v stalnem dviganju (brez vrtenja). Na V robu še malo zavrtim, pa močno zanaša po Z. Gor pa gre tudi brez vrtenja. S 1100 rinem nazaj pred robom do starta in v smeri Danijela. Vedno počasneje gre naprej v veter (10 -15 km/h), pa še vedno v dviganju, tako da zapeljem ven nad dolino, pa me veter odnaša pod 45st stran od grebena ves čas v dviganju. Nad Ozeljanom dviganje neha in proti Šempasu v rahlem (in guncajočem) spuščanju. Se mi zdi, da sem že nad AC (pa še nisem), ko se začenjam malo čudno počutiti (in se spomnim na amnezijo pred nekaj dnevi in postanem nervozen) in obrnem nazaj proti pristanku.

Pa še kar nekaj časa traja, da pririnem (z vmesnimi dvigovanji in guncanji nad dolino) do pristanka.

Zoranov let

Mega že pospravlja (mu tudi ni bilo vse skupaj preveč všeč).

Megov let

Urban Purkat : Kako lepo znaš ti dol proti vrtet steber  [11.4.2022 17:08]

Erzo pa pristane malo za mano.

Erzov let

Andrej Erznožnik : V T N L K Č (vtakemnajletikdorčepress) [11.4.2022 15:44]

Ko pospravimo, poskušamo locirati Tomaža, ki pa “nit ne piše, nit se javlja (postaja, mobitel, vse v prazno, LiveTrackinga ni…). Pošteno smo že nervozni, saj ga nihče tudi v zraku ni videl, ko se končno oglasi izpod Zemona.

Tomažev pobeg…

Pavel Kante : Si se “nevidno” izmuznil vsej perjadi in jo s tem spravil v skrbi.😁 Očitno smo imeli vsak zase dovolj dela,da je bilo to mogoče.🤣🤣🤣 [12.4.2022 01:53]

Gasa do Vipave in nazaj proti Zemonu, kjer ga poberemo in proti domu…