220414 Kižlovka P3557 09:47:44 in Vremščica in Strmca

Zaradi inverzije spodaj tudi danes pričakujem podobno situacijo. Sonček, mir v Kižlovki, sonce že obsijalo pobočja in dolino. Danes imam zopet sekundantko, ki mi razgrne padalo na novi lokaciji še predno se uspem zbasati v tangice. Veter res piha mičkeno po bregu gor, ampak še manj kot včeraj.

Čakam hrbtno, pa ni nič več, zato potegnem in lepo spravim padalo nad sebe, po obratu pa kakšen korak več, preden speljem še pred prelomom. Desno ob prelomu me pobočje kar drži in rahlo dvigne, da se zapeljem do kolovoza in naberem padalo še nekaj čez na spodnjem travniku.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) z nove lokacije

Potem pa zaresno letenje. Erzo skliče zbor na Vrhniki za Slivnico, kamor se najavi tudi Mega. Erzo in Milan že čakata, ko sporoči Jurij, da je baje te dni tam okoli NOTAM… Milan odstopi od Slivnice z idejo o Gozdu, Erzo pa k meni v LCja in proti Uncu (jaz sem tudi za dol, saj planirava z Megom popoldanske aktivnosti popravil na AVP Strmca).

Mega naju počaka na Uncu in odločimo se za Vremščico, saj Jurij medtem ugotovi, da je NOTAM okoli Vremščice le nad 10.000 ft.

Ko nas LC pripelje na vrh, nažiga kot pr norcih (gotovo 10+, saj že Kovk javlja take jakosti…). Erzo mora leteti, zato takoj postavi, sam cincam (ker bi že rad enkrat preizkusil nov sedež, ampak v takem to ni ravno racionalno…).

Erzo se odlifta s štarta in gre samo gor in (zelo) počasi naprej. Ves čas slišimo hrumenje helikopterja. Mega se odloči, da mu v takem vetru ni treba, meni pa tudi ne (čeprav sem prinesel staro zaresno robo na start), saj hitro ugotoviva, da helikopter (temnih barv, tako da deluje kot vojaški ?!) vzleta in pristaja na letališču po manjših krogih, ki jih naredi nizko pod nama do pobočja in naokoli nazaj.

Erzo je visoko nad njim, zunaj celo malo zavrti in se počasi odpelje stran od letališča proti Goričam, kjer ga kmalu pobereva.

Erzov let

Sedaj pa na Unc, kjer pri Megu v LCja naložimo lojtro in del delovne opreme (del za varovanje seveda pozabi…) ter nadomestno AVP postajo, medtem ko Erzo v trgovinici nabavlja proviant za težaška dela…

In potem na Strmco, kjer nas pričaka podobno močan veter, kot na Vremščici… pa Jean v luftu, ki se bori s tem vetrom…

Zapeljemo se tik pod vrh Petriča in gor. Prva faza popravila AVP je, da zamenjamo SIM kartico s fiksno, ki sem jo danes prejel od LZS. Mega to naredi, medtem ko se midva z Erzom afnava naokoli. In postaja začne delovati (in torej ni bilo nič narobe z njo…). Mega sešraufa postajo spet skupaj, Erzo strokovno določi še dokončno geodetsko-astronomsko usmeritev in urejeno.

Še na startu se malo postavimo na prepih in v dolino, kjer skompletiramo še drugo postajo s končno SIM kartico (in res začne tudi ta kmalu pošiljati podatke…)