220418 Grmada nad Planino

Me Erzo heca, da je treba zabeležiti tudi neuspele poskuse, saj se tudi iz njih lahko kaj naučimo…

Po jutranji Kižlovki si danes (sploh, ker je slučajno ravno moj rojstni dan) želim še zaresnega letenja. Čeprav je SV vetra manj kot včeraj, ga je še vseeno veliko. Erzo si zapiči v glavo Lijak in skliče zbor nekaj čez 12h, saj bo baje po 15h obrnilo na JZ. Zaradi termičnega dneva in dobrega gradienta si obeta(jo), da bo start možen že prej.

Mene tja dol ne mika in lobiram za kakšno drugo varianto. Zavrh se mi zdi premočan (in da bo tak tudi ostal), čeprav Milan navija za to varianto. Potem celo skliče zbor (na Telegramu ni nič videti) za ob 15.30 in to potrdi tudi Pojetov Jože preko Telegrama. Sam pa vidim kot edino (bližnjo) možnost Grmado nad Planino. Mega je za. Počakava še, da Slivnica malo upadeva in se nekaj po 13h odpravim proti Uncu. Med potjo potrdi udeležbo še Jean, ki ga z Megom počakava pri Balah.

Med čakanjem je spodaj občasno čutiti kar močne sunke. Opaziva gibanje na startu. Ko pride Jean, pove, da so Idrci že nekaj časa v čakajočem stanju na startu. Med potjo gor na start srečamo še Jeanovo Ano, ki z Misty hodi na start.

Na startu pa posedajo Idrci: Seljakova Vesna in Andrej, Mlakarjev Miha in Jerebov Boštjan. Že od 14h čakajo na startu ob občasnih divjih sunkih od spredaj in z leve (sever). Pridružimo se jim še mi trije, ko znosimo robo na travnik. Kmalu se pridruži še Ana.

In potem čakamo in čakamo in … čakamo in se prestavljamo za soncem po travniku. Občasno sicer sunki vetra upadejo in že razmišljamo o postavljanju, pa spet prbije naslednji sunek. Slivnica ves čas vztraja s sunki čez 10, Zavrh do 12, enkrat celo skoči na 20 m/s.

Potem pa so le mirna obdobja malo daljša in začnemo se pripravljati. Sam imam naštiman nov zic, ki ga vozim v LCju že en mesec, da bi ga (po letu in pol od nabave) končno preizkusil. Ampak nekajkrat pa butne SZ veter tudi od zadaj (in v tej smeri se v višavah tudi oblaki premikajo).

Prvi potegne Boštjan, pa mu po dvigu samo sfedla padalo. Še nekajkrat potegne ob asistenci ostalih, predno končno ne uspe in odleti. Takoj zunaj pa dobi klofer z leve (zapre mu vsaj 1/3 padala), stabilizira in se odpelje bolj ven, ves čas v močnem zanosu z leve in dviganju. Ko se postavi v veter, se komaj pomika naprej.

Vesna se odloči za pospravljanje. Tudi sam se strinjam, Mega pa je bil itak v dvomih, če ima sploh smisel, da pripravlja robo. Kot tudi Jean. Najdlje vztrajata Miha in Andrej, ki na koncu tudi odneseta robo nazaj proti avtu, kjer jo pospravita. Medtem se Boštjan bori z vetrom in na se na koncu le spravi na tla…

Boštjanov let

Stane Bajt : Si zaslužiš veliko všečkov. Smo izvedeli vse. 😉 [18.4.2022 18:42]Andrej Erznožnik : Edini ki si letu ali edini ki si objavu? [18.4.2022 20:46]Boštjan Jereb;o. : oboje [18.4.2022 21:12]

Mi štirje in Misty pa se stlačimo v LCja in dol. In potem jaz sam, v izogibanju zastoju na AC – po lokalnih cestah do Brezovice in domov…