220420 Kižlovka P3563 09:22:43

Ponoči je deževalo in čeprav malo počakam, da sem kasnejši, je tudi nebo delno pokrito, tako da sonce ne uspe kaj dosti posušiti namočene trave. Še asfaltne ceste so rahlo mokre, v dolini pa vse mokro, da so čevlji premočeni po nekaj korakih. Grem po desni varianti in previdno postavim v mokroto na novi lokaciji.

Generalno je V z odlično jutranjo sondažo (dimi so bili kar malo odklonjeni od V), ampak po dolinici pa še mir in celo dahne občasno gor od JZ.

Vpnem se hrbtno in ob naslednjem dihu potegnem. Lepo ga dvignem, se obrnem in že speljem, vendar sem na prelomu za kakšen cm prenizek, da podrajsam po travi in me rit po travi zabremza in padalo pade pred mene po bregu dol v zalito travo, jaz pa premočen do gat. Ko padalo naberem v pahljačo, je že dobro namočeno.

Ko ga ponovno postavljam, se mestoma že vidi skozi od mokrote. Sedaj potegnem naprej, pa noče več zlesti nad mene in omahne.

Še enkrat postavljam (sedaj je že čisto cotasto). Čakam na kaj več sape, pa je ni. Zato zalaufam na vso moč, spravim padalo nad sebe, sem v zraku in še dvakrat stopim na tla, da na prelomu speljem in ostro desno proti kolovozu.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) z nove lokacije