220427 Zavrh P3574 16:03:52

Za zaresno letenje pa se že odvija koordinacija za Zavrh, kjer so ob današnjem SV in burji zaenkrat še najbolj obetavni pogoji. Erzo objavi zbor za 14h, pa zaradi zastoja na J obvoznici raje odvijem čez Barje in počakam družbo pri Škorpijonu.

Danes je rekordna udeležba. Poleg razširjene KLV jate (+ še Domen se je po najinem tel.pogovorom na kocu prijavil…) pridejo še Idrci, pa Dolenjci, pa mladiči, ni, da ni (Erzo ugotavlja, da nas je vsaj 24, max do sedaj ever).

Pobereta me Jasna in Klemen in za drugimi gor. Na štartu nas pričaka Saša, ki se še rehabilitira s hojo v hrib (Igor je ravnokar odletel), namesto hoje dol pa bo peljala Jasnin avto. Množica se gnete po startu, nekateri postavijo, Sušev Primož v nekem švoh vetrcu kar odleti, ostali pa raje še malo modrujemo in čakamo na več vetra. Uki pride med zadnjimi z Boštjanom in ga “zadolžim ” za eventualno asistenco. Gracarjev Jože pridno dokumentira množico in dogajanje na startu tukaj.

Erzo in Pojetov Jože in še nekateri odletijo, ko veter malo pojača, sam se pa tudi pripravim. Naenkrat so vsi pripravljeni, saj od Ljubljane sem leze temina in je videti dež.

Vetra je že precej več, kot na začetku, ko namestim zidek in prvič potegnem. Pa je nekaj zapleteno na desni in raje podrem. Kar več mi jih padalo ponovno postavi. Tudi drugi dvig ni uspešen. Gre pa spet lepo v tretjem poskusu. In Kastnerjev Domen posname to v počasnem posnetku: takšna eleganca, obvladovanje padala in telesa ter končni start je redko viden (sploh tu na Zavrhu) 🙂 🙂

klikni tukaj

Najprej me rahlo dviguje, potem pa močno spusti v graben. Bolj spredaj rinem v levo v močnem spuščanju, dokler na razu Trebelnika ves nizek le ne pridem okoli roba, kjer pa me butne gor in potem samo še močno dviguje, ne da bi sploh zavrtel. Temina sicer leze bolj proti Krimu, vendar me situacija ne privlači in samo peljem čimbolj zunaj do Javorča, kjer začne počasi spuščati. Daleč zunaj obrnem in peljem nazaj tudi kar zunaj, medtem ko nekaj ostalih v višavah leti po grebenu in tudi visoko nad njim. Meni vse skupaj ne paše preveč in se odpeljem daleč ven in nazaj proti pristanku. V spodnjih plasteh je prav zgonjeno, tako da pristanem pri Škorpijonu prav z nelagodjem.

Zoranov let

Saša je Jasnin avto že parkirala, Igor pospravlja tudi ne preveč navdušen nad letenjem.

Igorjev let

Tudi Vesna je že na tleh, pospravlja in tudi ne hvali preveč dosedanjih današnjih razmer.

Vesnin let

Ko počasi pospravljam tudi sam, pa množica preostalih drajsa še vedno sem in tja. Črni oblaki so izginili in postaja vedno lepše (čeprav je na tleh ves čas čutiti kar nekaj vetra).

Berto pripelje Pojetov/Erzov avto dol (na koncu sploh ni odletel, pa še nekaj drugih baje tudi ni) in gre iskati Pojetovega Jožeta, ki je tudi v razgonjenem pristal za Borovnico.

Pojetov let

Ostali pa pristajajo tu in tam, nekateri še jadrajo, ko se sam že vozim proti LJU.

Erzov let
Zajčev let
Turčinov let
Robertov let

Robert Blatnik : Prvic z Zavrha. Super je tale Zavrh! [27.4.2022 18:10]

Borutov let
Gracarjev let
Boštjanov let
Urbanov let
Klemnov let
Jezerškov let
Mojčin let
Domnov let

Mlakarjev Miha pa je odletel na Planinsko Grmado in potem naprej v smeri doma.

Mlakarjev let