220513 Slavnik P3594 16:52:54

Sedaj pa se lahko začnem dogovarjati za zaresno letenje. KLV jata se je že zdavnaj odpeljala velikim ciljem naproti (Erzo z Jasno v Buzet, večji del pa na Lijak), saj je danes nepričakovano boljši dan, kot se je včeraj napovedovalo (in brez dežja na Primorskem).

Kraševci, ki letalno gostijo Golobovega Saša, so se odločili za Slavnik za ob 13h in ker bo tudi Dolenčev Bojan bolj kasen, se dogovorim z njim v Kozini ob 14h. Vmes poberem na Ravbarkomandi še Jeana, v Kozini naloživa Bojana in gor. Z LCjem se pripeljemo prav na start in iztovorimo robo. Rajko, Marko, Sašo in Gorazd so že zdavnaj startali in jadrajo naokoli, Gorazd pa je ravno okoli starta. Ko nas opazi, toplanda pri nas in z Jeanom se posvetita elektroniki, medtem ko z Bojanom pripravljava robo.

Gorazdov prvi let

Za danes sem odločen, da končno novi zic preverim še v končni kombinaciji (z Mentorjem 5). Odklopim stari zic in se počasi naštimam, medtem ko Bojan še odpelje LCja iz terenskega območja do ceste pod kočo.

Prvi starta Bojan, potem pa že Jean asistira meni, saj se že cedim na vročem soncu ob vetru, ki kar obrača od Z na J in nazaj. Speljem in se nizek le odlepim od (požganega) pobočja in me odlifta v višave. Potem še Gorazd in Jean. Tudi danes sem se dokaj hitro zbasal v kokon (brez te močne elastike bi pa to bilo nemogoče) in se po začetnem nameščanju in prilagajanju na to kombinacijo zic/padalo počasi sprostim.

V zraku je (vsaj meni) dokaj termično z ostrimi dviganji. Lepo nad grebenom se odpeljem prvo rundo skoraj do AC, medtem ko ima Sašo dovolj in pristaja na uradnem.

Sašov let

Nazaj nižji s popravljanji do starta, kjer sem spet visok čez 1200, Rajko pa je ravno toplandal.

Rajkov let

Vmes se srečujemo z preostalimi. Še eno rundo odpeljem mimo Prešnice proti AC in nazaj dosti nižje. Gorazd scuri na uradnega.

Gorazdov drugi let

Sam pa se pajsam ob pobočju v valovitih dviganjih, da okoli starta spet naberem lepo nad vrh in še tretjič proti Prešnici (sedaj bolj zunaj, pa vidim, ta tu zunaj še bolj drži). Tudi Bojan je že pristal.

Bojanov let

Ob tem pozabim, da je to že 5 stranica (ki nič dodatnih km ne prinese) in bi bilo dosti bolj pametno, da bi ob svoji lepi višini okoli vrha raje poskušal tudi sam toplandati. Tako pa moram prav zbijati okoli pristanka.

Zoranov let

Med pospravljanjem vidim, da Jean pristaja pri Podgorju.

Jeanov let

Bojan pa prihaja pome na pristanek z Gorazdom in Markom, ki so ga šli pobrati v Podpeč.

Markov let

Po Jeana v Podpeč, da bi šli od tam po direktni (na novo popravljeni) cesti na vrh, pa nas ustavi (na novo postavljena) rampa. Tako nazaj in naokoli v Kozino, kjer ostali izstopijo, Bojan pa mene zapelje gor po LCja…

In na zaključno druženje v Kozino.

Za konec pa še ogled Rajkovega filmčka današnjega dogajanja