220518 Kižlovka P3600 09:26:13

Z veliko nervoze se peljem po soncu v Kižlovko. Obrnilo je namreč na močan V, SV z veliko vetra čez ves dan in sonda je položena od podna gor.

In je po dolini res kar vetra (čeprav je še zgodaj) in mlado listje šumi naokoli, ko hodim gor na Novo lokacijo. Postavim in se vpnem hrbtno, saj tukaj, tik pod gozdom, občasno začutim sunek vetra v hrbet, čeprav večinoma potegne enkrat z leve, enkrat z desne.

Potegnem ob naslednjem sunku in presenetljivo kontrolirano dvignem, po obratu pa me hitro vzame, da me spet spusti za kakšen korak po tleh. Pred prelomom le speljem in se zapeljem v desno z močnim vetrom v hrbet, da me spusti že na koncu polja.

Hočem objaviti, pa ugotovim, da na telefonu nisem prižgal ne FM4, ne FM3 !!! Samo naberem in levo gor na Staro lokacijo (previdno po travi). Samo nežno pogrnem po visoki travi in ker je malo zatišja se vpnem za naprej in polaufam in me vzame in se zapeljem dol, dokler gre.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) s stare lokacije

Hočem prijaviti, pa mi javi “Err in IGC file…”. In to iz obeh FM (ki sem ju sedaj seveda imel prižgane). Gledam, poskušam ponovno, pa nič drugače (to se mi sicer včasih zgodi na FM4, kjer uporabljam drugačne nastavitve, na FM3 pa skoraj nikoli). Potem poskušam objaviti direkt iz OLC, pa ugotovim, da OLC ne dela. Olajšanje ni preveliko, saj bo mogoče ista napaka tudi, ko bo spet deloval in bom moral mogoče še enkrat na start, ko bo vetra že ohohooo…

Grem ven iz doline in na kavico in čakam… in OLC začne končno spet delati… in mi objavi oba tracka … in ni treba še enkrat v Kižlovko (SV veter pa res že pošteno vleče okoli vogalov in čez LJU in vso SLO…).