220520 Vremščica zg. P3604 17:31:38

Sedaj pa zaresno letenje. Erzo je strikten za popoldanski Lijak. Mene pa ne vleče preveč in bi raje malo jadral na vetru, pa čeprav samo lokalno.

In rešijo mojo dilemo Kraševci, ki so že na Vremščici in rihtajo postajo. Rajka po telefonu dobim na štangi, ko grunta pred odprto postajo, kaj narediti. Po telefonu se usklajujem še s Kokom, mu pošiljam Rajkove fotke z lokacije in nazaj predloge, kaj še narediti in ko sem že na poti, da se jim pridružim v akciji (in odpovem Lijak), postaja že začne delovati 🙂 .

Ampak jaz samo podaljšam naprej in pridem na štart ravno, ko Gorazd že prvič scuri.

Gorazdov prvi let

In ravno ob mojem prihodu odlifta Toma v zrak. Tu je še množica modelarjev, tako da je v zraku kar gneča. In veliko vetra, zato preostali še čakajo (Rajko, Bojan). Še sam se pridružim in še malo modrujemo o postaji in nadaljnjih akcijah, če bo spet počepnila in nehala delovati.

Veter malo upade (občasno, potem pa spet pojača) in počasi se začnemo pripravljati (čeprav postaja javlja sunke tudi 12…). Gorazd pride ponovno gor, ravno ko smo pripravljeni in takoj postavi in odleti in malo ekshibicionira pred startnim travnikom (na nezadovoljstvo modelarjev, ki jih njegove ehshibicije ne zanimajo, saj jih ovira…). Potem pristane pri nas.

Gorazdovo ekshibicioniranje 🙂

In se kmalu spet spravi v zrak. Za njim še Bojan. Rajko mi sekundira, pridruži pa se mu še Tom, ki tudi pristane po dolgem letu blizu naju.

Tomov let

Tom Pavlič : Na štartu piha, da navijam za Brestovico… Ko kar na lepem Gorazd vzleti. Mi ga na dolgo opazujemo in ko jaz grem v luft, on pristane. Pa še veter spet pojača in eno uro in pol letim sam z modelarji. Zdaj pa še ostali v luft. [20.5.2022 16:46]

Veliko je vetra in v drugo speljem in me odlifta v višave. Za mano v zrak še Rajko. Sprva povsod drži, postopoma pa dvigovanja zmanjkuje (sonce se spušča proti zahodu), sploh če pride kdo malo niže.

Po dobre pol ure dobim(o) lep steber do 1100 in se odpeljem čez letališče proti Škocjanu, da po slabi uri pristanem na Brežec k avtu.

Zoranov let

Tik pred mano stopi tukaj na tla tudi Bojan.

Bojanov let

Rajko toplanda in reši LCja.

Rajkov let

Gorazd pa tudi in reši svoj avto skupaj z lojtro.

Gorazdov končni (do)let

V Divači potem še “malo” analiziramo današnje letenje ob pijači.