220521 Vremščica zg. P3606 16:10:33

Danes se za zaresno letenje Jata raztepe: nekateri po svoje, nekateri v Vipavsko in nekateri še kasneje v Vipavsko…

Mene spet mika predvsem lokalno jadranje (v bistvu bi se rad čimbolj spoprijateljil z novim zicem in mi je več za čas v zraku, kot za km) in v mislih imam Slivnico ali Strmco. Mega je tudi za lokalno akcijo in zapeljem do Unca. Proti Snežniku ogromna nakuhana masa, nad Slivnico druga, nad Kočevjem rdeča celica = poštena ploha.

Torej Strmca in z Megom se dobiva na pristanku in z LCjem gor in na start. Piha sploh ne pretirano (5/8 gori na Petriču) je pa zadaj proti S kar nekaj nakuhanih baz in Mega ne mika preveč, saj veter po malem narašča. Kraševci pa so ravno razpisali Vremščico ob 14h in to se nama zdi bolj pametno, kot tukajle izzivati.

V LCja, na Unec in dol proti Primorski in gor na Vremščico, kamor prideva z rahlo zakasnitvijo, saj Rajko in Valenčičev Marko že postavljata, Gorazd in Mljačev Edvin pa tudi že odpirata robo kar zadaj, v borovem gozdičku.

Tudi Edvin potrjuje včerajšnje info, da po Vremščici po novem pišejo kazni nelastnikom parcel za vožnjo z avti in drugimi motornjaki. Z Megom potrdiva, da je spodaj res tabla iz katere je razvidno, da cesta sem gor ni več gozdna cesta (od križišča spodaj, ne le zgornji dostop do starta), ampak je prekvalificirana v požarno po kateri pa je dovoljena uporaba, poleg intervencijam, le še lastnikom zemljišč in gospodarjenju z gozdovi !!!! Bomo naprej raziskali, kaj sedaj to pomeni za nas letalce…

Postavimo tudi ostali. Gorazd v luft, pa jaz ob Megovem sekundiranju (kar čakam, da se občasna popolna nula spet ojača…) in potem še Mega in Edvin.

V začetku se kar matram, da ne zacurim in porabim kar nekaj časa, da najdem steber, ki me odlifta čez 1300. Ko se zapeljem stran pa spet dol in ponovna iskanja. Je pa res, da smo danes ob podobnih pogojih na startu kot včeraj (sunki tudi do 11) startali skoraj 2h prej in je termika tudi še bolj živahna in še ne formirana…).

Gorazd po postaji javlja, da je scuril in gre še enkrat gor.

Gorazdov let

Tako še naprej iščem in nabiram in curim in nisem najbolj zadovoljen s svojim jadranjem… Ko naslednjič le dobim dviganje čez 1300 se z višine zapeljem proti Divači do AC in na pristanek na Brežec po dobri uri jadranja.

Zoranov let

Tik pred mano je pristal Edvin.

Edvinov let

Mega javi, da je toplandal.

Megov let

Prav tako tudi Rajko in avti so rešeni.

Rajkov let

Gorazd medtem še enkrat v luft in se še dodatno najadra s toplandanjem.

Gorazdov popravc

Zmagovalec Vremščice pa je danes Marko.

Markov let