220522 Slivnica P3608 15:53:40 in Strmca

Erzo skliče zbor za Slivnico okoli 14h, zato še malo domov za premislek, ali se udeležiti akcije, ali ne… Ob 13.50 sem na Vrhniki pod Petrolom, kjer že čakajo Mojca, Turčin in Cilenškov Gregor. Pride še Erzo in Milan in z dvemi avti do Cerknice in od zadaj gor na vrh. Pri Pumpi v Cerknici se dobijo še Mega, Emil in Redstar in se nam pridružijo na startu, kjer v lepem soncu v glavnem piha po pobočju gor.

Takoj začnemo postavljati, ko pridejo še Jean, Mlakarjev Miha in Lapajnetov Borut. Kar gneča po vsem startu, zato čimprej v luft: Mega, Erzo, Redstar,… potem bi pa že jaz, pa malo veter ugasne (koprena začne bolj na gosto pokrivati nebo), da počakam na naslednji sunek in v luft.

Kar hitro najdem lep steber in dviganje čez 1500 in potem lovim tukaj in tam, bolj ali manj na tej višini (max okoli 1600), da bi še nabral nekaj več in se zapeljal na S proti Borovnici. Nekaj prvih je že dosti višje in se mi izgubijo iz vidnega polja, sam pa iščem in nič dodatnega dviganja ne najdem. Pa pokriva vedno bolj in vidim, da so nekateri nizko spodaj (in sem fouš prvim, ki so že bogve kam odleteli…).

Poskušam proti Cerknici in čez, pa vedno bolj tonem in vidim, da nekateri že pristajajo. Samo dol mi še gre in kljub matranju po 3/4h pristanem na travnikih pod Pumpo, kjer ostali že pospravljajo (Erzo pravi, da sem celo zadnji pristal ?!).

Zoranov let
Erzov let
Turčinov let
Milanov let

Komentar leta: Pozabil kokpit z instrumenti😏 [22.5.2022 16:31]Sky Rider : Bi pa avto dol odpelu, ne pa tole🤣 [22.5.2022 17:25]Jože Poje : Na Slevici bi brez lahko letel! [22.5.2022 18:34]

Sašov let
Mojčin let
Emilov let
Megov let
Mihov let

Ko pospravim tudi sam, se z Milanom odpraviva do Pumpe, kjer z nekaj ostalimi čakamo na reševalce avtomobilov z vrha. Seveda medtem koprena izgine in spet prbija sonce (skoraj) na polno. Vmes pride Redstar z idejo, da gresta z Emilom še iskati srečo na Strmco.

Ko se zberemo še preostali, se tudi oba vrhniška avta odločita za tja. Čez Unec in Planino na Strmco, kjer parkiramo na startu, ko Redstar in Emil ravno postavljata, v zraku pa sta že Borut in Miha, ki veselo raztegujeta špuro med Petričem in Špilnikom. Sam nimam volje, da bi še enkrat postavljal in pospravljal opremo (če bi imel še lahko opremo, bi šel takoj v zrak) in se javim za šoferja.

Pomagam ostalim pri vzletanju, kramlljam z dvema domačinkama, ki sedita na startu in ju zanima vse o letenju in se na koncu odločita za pokušino s tandemom v bližnji prihodnosti…

Prvotna ideja je bila, da bo večina odletela proti Planini, pa se izkaže, da to pravočasno uresničita le Borut in Emil

Borutov let
Emilov let

in potem še Gregor (povsem prenizek, za tja, ampak kaj on ve, ko je prvič tukaj 🙂 …).

Ostali pa pocurijo dol v vas.

Mojčin let

………

Razen Miha, ki je toplandal.

Mihov let

Odpeljem CIlenškov avto na pristanek. Ko čakam spodaj, da se pospravi roba in se zberemo, Erzo pove zgodbo, kako je ravnokar razlagal domačinom, da zahaja na Strmco leteti že 32 let in je torej domačin, ki mu ogromen napis na travniku pod startom kaže 40-letnico, torej bil star 8 let ob njegovih prvih obiskih. Pa se izkaže, da ta 40-letni domačin stoji tam zraven in se potem spomnijo še Mojce in gredo še njo skupno pozdraviti.

Erzo, Milan in jaz pa do Planine, kjer poberemo Cilenška in v gužvo proti LJU/Vrhniki…