220529 Kižlovka P3615 08:41:33

Danes skoraj identična situacija, kot včeraj (ves dan napovedan dež z močnim generalnim SV in močno burjo na Primorskem). Čeprav je vse gnilo, zjutraj ne dežuje. Ker radarska slika v velikem obroču okoli LJU ne kaže nobenih padavin, se le počasi odpravljam od doma. Asfaltne ceste so celo skoraj posušene.

V Kižlovki nobenega vetra (no, malo piha V po dolini dol), pa tudi dežuje ne. Po treh korakih sem zalit čez kolena, da se hlače lepijo po nogah. Na Novi lokaciji le malo pogledam naokoli visoko travo in takoj na pokošeno Staro. Tu pa občasno pihne od zadaj tudi močneje (gor pa ne, le kakšna kratka nula je vmes).

Ko raztegnem in se vpnem za naprej – začne škrebljati po padalu (klinc pa radarska, ki je še pol ure nazaj kazala osrednjo SLO brez padavin…).

Ko se mi zdi, da poneha sapica od zadaj, potegnem, pa padalo noče gor in se pred prelomom ustavim. Ko naberem in razgrinjam drugič, je padalo že čisto mokro. Potegnem naprej drugič in še toliko ne gre gor, kot prvič… Ko ga raztegujem v tretje, je tako prepojeno, da se skozi coto mestoma že “vidi”. Dež pa še kar škreblja vedno močneje. Zdaj stoično čakam, da sapa v hrbet res poneha (?).

In potegnem … in začuda zleze cota do preloma nad mene, da se vržem čez in speljem v loku še malo navzgor in v lepem glajdu tik nad travo (z vetrčkom v hrbet) potem leže nazaj še skozi njo (da sem v trenutku premočen še do jajc) do kolovoza.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) s stare lokacije

Žal pa nisem uspel padala sesuti na kolovoz, tako da v visoki travi ob nabiranju dodatno obere še za nekaj meric semen (poleg vode seveda, ampak bolj moker itak ne more biti…)