220601 Slevica P3619 11:52:34

Komaj se dobro spravim iz doline (in konsultiram z Milanom o današnjih letalnih perspektivah), že Erzo skliče zbor ob 11.15 pri ŠPH (“se že nakuhava”, pravi in je treba v akcijo).

Malo čez 11.15 sem pri ŠPH, kjer me že čakajo: Erzo, Primož in Potrebuješev Andrej, h kateremu Erzo prestavi mojo srednjo opremo (Rook 2ML Kl., tangice Du.) in gor.

Na startu piha na momente kar lepo gor, vendar občasno delno z desne J, JZ (2,5/4,5). Zadaj za Korenom je že temno nakuhano, enako tudi v smeri Vrhnike od koder se temna gmota približuje in kmalu pokrije sonce.

Prvi potegne Primož, za njim Erzo, ko jaz z vetrom ravno razširim v zidek. Lepo dvignem padalo hrbtno in me po obratu kmalu vzame s tal, pa po nekaj korakih spet pocapljam po položnem (lepo pokošenem) travniku, čez zgornji prelom, kjer me z zanosom v levo spet spusti do tal, da še enkrat malo pocapljam na spodnji buli, potem pa me lepo dvigne in sem končno za prmej v zraku.

Primož in Erzo vrtita levo, Andrej pa ima še kar opravke na startu. Še jaz grem malo levo, da me za trenutek polifta, po prvem krogu pa padem v neko močno spuščanje in se (ves čas gledam temne gmote naokoli in mi ni do iskanja stebrov…) odpeljem ven med obema prednjima gričemo nad Horjul in z nekaj dvigovanja in vijuganja pristanem pri ŠPH.

Zoranov let

V miru počasi pospravljam (vmes celo rahlo porosi), ko pristane še Andrej.

Andrejev let

Potem pa še Primož. Pokliče Erzo, da je pristal pri Brezju.

Erzov let

Andrej gre z njegovim avtom ponj in potem v reševanje svojega avta zgoraj, midva s Primožem pa vsak na svoj konec.