220605 Slivnica P3627 11:52:15

Takoj, ko se zbašem v LCja preverim kako je s Slivnico. Vetra močnega še ni, ura je še zgodnja (10.30). Razmišljam, da bi se kar čez Rakitno izognil zastojem na AC in lobiram Milana, ki pa ga akcija v slivniški smeri ne zanima, razkrije pa dejstvo, da je AC že pretočna. Tudi nikogar drugega ne dobim za družbo v to smer, Erzo pa javlja, da je Mojca že odletela, z Duletom pa čakata na kaj vetra, ki je povsem usahnil. Potrdim udeležbo in gasa po AC dol.

Mojca se javi iz Martinjaka, da jo poberem in bo šla z mano gor za šoferja, saj Dule menda odstopa od letenja.

Mojčin let

Potem pa se za pobiranje na domu prijavi še Škrljev Franc. Naložim ga pred blokom v Cerknici in do Martinjaka po Mojco in čez Grahovo gor.

Na startu piha idealno gor, Dule je vpet in pripravljen za start. Franc že postavlja, Erzo jadra pred nami. Mojca si premisli in gre v LCja po robo, sam začnem postavljati (srednjo robo: tangice in Rook2 ML K). Mojca je v pripravljenosti, da mi asistira, vendar na vetru sam raztegnem v zidek in ob naslednjem močnejšem vetrčku gor tudi lepo hrbtno dvignem in odletim.

Ko speljem s travnika, zagledam Erza, ki pešači izpod koče na start. Nič mi ni jasno…

Erzov 1.let

Andrej Erznožnik : Veter crkne, da bi še scuru [5.6.2022 12:55]

V zraku je kar živahno; v dvigovanju zavjugam sem in tja ob pobočju pred kočo in sem že na 1100. Čutiti je kar nekaj vetra in razgibano (sploh v tangicah z ML padalom), zato se usmerim po grebenu proti Cerknici, ves čas v rahlem dviganju. Ves čas imam tudi v mislih, kdaj bo prbil ta JZ in se usmerim bolj ven v smeri Dolenje vasi. Še kar dviguje, nad Petrolom pa le začne spuščati. Malo pred pokopališčem zavijem na J (Dolenje Jezero) in v širokem loku nazaj nad pristanek. Vidim, da drevesa na tleh kar premetava in visoko žito in trava plapolajo v vse smeri. Vendar po kratkem rukerju pristanem praktično v popolen mir.

Zoranov let

Samo naberem in na bližnji pokošen travnik v senco dreves, kjer začnem pospravljati. Malo za mano pristane Mojca in se mi pridruži.

Mojčin 2.let

Sredi pospravljanja pristane še Dule, ki pa je imel kar nekaj vetra v hrbet na pristanku.

Duletov let

Počasi nadaljujemo s pospravljanjem, saj je prej Franc obljubljal toplandanje, Erza pa je očitno tudi uspel v prvo (in je šel še enkrat v zrak), torej bosta mogoče rešila avte z vrha.

Pa se ta zamisel ne uresniči, saj Erzo čez nekaj časa pristane (baje zelo atraktivno v” mlinu na veter”) v Grahovem.

Erzov 2.let

Andrej Erznožnik : Obljubljeni močan veter pride [5.6.2022 13:05]

Mi trije odpešačimo do Pumpe in na vrh. Vmes Franc javi, da je toplandal, vendar to več ne reši vse logistike, zato se zateče v kočo na pijačo.

Ko šoferji pridemo gor in se porazdelimo po avtih in poslovimo, pa mi tudi Franc sporoči, da bo kar odletel dol do doma, saj še ni premočan veter (piha sicer s sunki 10, malo prej pa so že bili čez 12 m/s in drevje razmetava naokoli…).

Odpeljem dol v Cerknico in proti LJU…