220612 Zavrh P3639 14:18:29

Še v Kižlovki sedim v LCju in se že dokončno usklajujemo za zaresno letenje. Danes je že zgodaj dal prvo pobudo Mega (Čela, Grmada, Zavrh) in hitro se uskladimo za Zavrh.

Ker ni zastojev, sem že dokaj pred dogovorjeno 12h na Šodru. Cela množica se nas zbere že tukaj (jasno, saj je nedelja & odlična napoved). S Klemnom in Erzom se stlačiva v Megov avto, Jasna v drug avto in še kakšen se napolni, da pri Škorpijonu samo vrnem Milanu včeraj pozabljene pohodne palice, pomahamo tu zbirajočim (Dušan, Milan,Uki,…) in gor.

Ko prikapljamo na start, večina taktično posede, le midva z Megom začneva postavljati. Jaz še z Jasnino in Megovo pomočjo najdem in “oplaščim” včeraj načeti štrikec in sem že skoraj pripravljen. Občasno pridejo močnejši sunki, vmes skoraj brez vetra. Erzo pridno provocira, kdo da bo prvi odletel in ostalim pokazal in ker sem raztegnjen, res tudi prvi potegnem.

Lepo odletim in držim višino proti Trebelniku, kjer dobim krasno dviganje tik nad vrhom do prek 1000. Ko vidijo ostali, kako gre gor, hitro kapljajo druga padala s starta (tak lep pogled je od zgoraj na start 🙂 ). Mega pobira proti Anteni in ko izgubim svoj steber, se mu pridružim v njegovem. Do 1450 mu sledim (v nasprotini smer vrtenja – zaradi boleče leve roke raje vrtim v desno), potem steber izgubim, on pa še vedno počasi nabira in se v zanusu pomika nazaj, svojim domačim krajem naproti.

Vidim, da Kešnarjev Blaž vrti bolj zunaj in se mu približam, pa ne dobim nič, on pa se tudi nekam umakne in ga izgubim iz svojega skromnega zornega kota. Ostali so nižji in rešujem se nazaj proti Trebelniku. Na grebenu nad Lazami dobim spet lep steber do 1200 (in še veš čas verjamem, da je danes “tisti dan”, ko gre vse gor in se bo daleč odletelo, ali pa bomo vsaj dolgo v zraku).

Ampak steber naenkrat izgubim in ne najdem več in se usmerim vzolž pobočja proti Javorču, saj bom tam gotovo dobil še kakšno dviganje. Opazujem, kako so ostali nizko spodaj in se borijo in mi ni nič jasno, dokler ne ugotovim, da tudi sam curim med -1 in -3 in sem pri Bistri že na 500. In samo še dol gre in Javorč ne da nič in samo še iščem pristanek…

Zoranov let

Ko na popolnoma dislocirani lokacijo, tu blizu Verda, osamljen pospravljam, si nevoščljivo mislim, kako ostali jadrajo in vlečejo špure v daljave… LiveTracking ne dela generalno, zato jih ne morem videti, se pa počasi pojavljajo tracki na OLC. Zaenkrat se le Megov zaključi doma na Uncu.

Megov let

Tik nad glavo me preleti Zajčev Jernej in pristane kakšen travnik naprej.

Odpešačim do glavne ceste, kjer hitro dobim štop do Šodra. Telefonsko pomagam Megu organizirati reševanje njegovega avta, kar ni problem, saj se nekateri že množično vozijo gor na drugo rundo, ali pa zgolj reševat avtomobile…

Gaborov let
Dušanov let
Urbanov let
Milanov let

Jože Poje : Škoda da nisi bil na Slevici… [12.6.2022 17:12]

Še Erzu, ki baje curi nad Logatcem, telefonično pomagam reševati logistiko, pa se izkaže, da je pristal šele na Gorenjem Logatcu.

Erzov let

Rabič Jožef : Matranje! Lp [12.6.2022 17:08] Koc (K. Andrej) : Sva se skor srečala [12.6.2022 17:13]

Najbollje je danes z Zavrha odletel Kešnar.

Blažev let

Pa tudi druga runda ponavljalcem ni bila preveč naklonjena.

Urbanov popravc

Še vizualizacija nekaterih letov