220613 Koreno P3641 12:42:30

Na poti iz dolinice se slišiva z Milanom, ki bi kar takoj šel nekam lokalno (za razliko od Erza, ki je za ob 11h že predlagal odhod na Lijak), saj je napoved dokaj nestabilna s kasnejšimi plohami in nevihtami tu in tam. Strinjam se (čeprav me, po aktivnostih v Kižlovki, pravzaprav ne vleče prav posebno nikamor…) in se dogovoriva za 12h pri ŠPH.

Med vožnjo do Brezovice (le rahli zastoji) me zalije rahla plohica, ki hitro mine, asfalt pa je moker do Zaklanca…

Sama sva (Lijak ekipa je na koncu tudi nekje v teh krajih – baje na Koreno sever…) in Milan zapelje gor. Greva na Koreno, kjer večinoma rahlo piha S od zadaj, občasno pa je nulca in postopoma tudi dahne po griču gor. Malo motoviliva naokoli, saj naju moti to spreminjanje smeri in občasne jakosti vetra. Potem greva v avto po robo in takoj postaviva.

Ko naslednjič spet malo pihne (termika) po griču gor potegnem naprej in speljem. Pri izhodu iz travnika me nabije, potem pa močno spušča, ta se že bojim, da bom moral pristati pred Horjulom. Pa me med prednjima bulama spet dvigne in drži in celo rahlo dviguje. Tu, na odprtem, je kar razguncano, vendar pridem kar visoko do ŠPH, kjer poiščem pokošen travnik za tovarno na levi in pristanem.

Zoranov let

Milan je tudi že v zraku, pa mu ne znese do ŠPH.

Milanov let

Z LCjem po njega, gor po njegov avto in potem še na pijačo v ŠPH.