220618 Zavrh P3648 14:11:33

In je že določena 11.30h za zbor na Šodru za Zavrh. Raje grem kar takoj na pot, saj so spet zastoji med Vičem in Vrhniko. Na Viču ven na staro cesto in ravno pravi čas na Šodru.

Nekaj se jih že baše k Erzu v avto (Mojca, Dule, Sušev Primož in Potrebuješev Andrej), nekaj takoj k Megu (Blatnikov Robert in jaz), ostali zamujajo (Jasna in Klemen in Bergantov Primož). Pri Škorpijonu Mega naloži še Milana in Dušana in gor.

In po vročem soncu na štart. Malo modrujemo v senci ob občasnih močnih sunkih tudi čez 8. Prvi odleti Suša, nekaj za njim Erzo in Hliš. Potem veter kar upade, da nas nekaj čaka pripravljenih na malo več. Odleti Mega, precej za njim Jasna in takoj za njo še jaz. Ostali potem postopoma sledijo. Od predhodnikov je le Mega takoj dovolj nabral in se odpeljal nazaj proti Uncu, ostali pa so visoko nad startom in kruzajo tukaj naokoli, da bi dobili še več višine (nekaj pa tudi zgubljajo…).

Proti Trebelniku kar v rahlem dvigovanju in tik pred vogalom v močnem spuščanju, potem pa dobim steber in počasi in vztrajno vrtim in naberem (v rahlem zanosu nazaj) tik pod 2000, ko se zavestno odpeljem v smeri Laz. Blizu mene je Klemen. V nekem trenutki gre z -2,5 dol in sem že malo nervozen, saj sem še sredi gmajn (čeprav imam še 1600), potem pa spet rahlo dviganje, da pridem nad Planinsko polje s 1600 in se v curjenju naslonim na Grmado s 1100.

Mega se oglaša s pristanka pod Grmado, kjer da je scuril…

Megov let

Dobim dviganje do 1450 (Klemen vrti kar nekaj višje nad mano) v zanosu čez proti Strmci, malo zgubim, tu, nad Strmco, pa padem v razburkano ozračje (rotorji za Strmco od Grmade sem ??) spet naberem do 1450, potem pa valovi dol in gor in mi je neprijetno in se raje odpeljem na odprto proti Postojni. Nekaj pred Hraščami pristanem v močnem SV vetru.

Zoranov let

Kljub temu, da sem na koncu stisnil rep med noge, sem vesel kot radio.

Med pospravljanjem na kupih, od razbeljenega sonca sušečega sena, spremljam ostale (na LIve), ki peljejo naprej.

Mega že dobi prevoz na Vrhniko in bo šel v akcijo reševanja avtov z Mojco in drugimi, ki so in bodo tam okoli na tleh.

Bergantov let
Mojčin let
Andrejev let
Milanov let
Robertov let

Gabor se nekaj časa matra okoli Grmade in na koncu pristane spodaj.

Gaborov let

Jasna se javi z Razdrtega, kjer pristane tudi Dušan.

Dušanov let

Klemen in Turčin potegneta do Dolenje vasi.

Turčinov let
Klemnov let

Hliš pa še malo naprej.

Hlišev let

Tam nekje pa je pristal tudi Erzo

Erzov let

Boštjan Zagorc : Sm pa že mislu da si zamudu Zavrh [18.6.2022 21:20] Aleš Pirš : Srbijo [18.6.2022 21:52] Andrej Erznožnik : Ja res je, včeraj je bil preleten dosedaj najdaljši let ki se je samo končal v Srbiji znašal pa je 277 [19.6.2022 07:51]

Na popolnoma samotni prašni cesti pripelje po 1/2 h mladenka, ki gre nekam jahat, pa me kljub temu zapelje na uvoz Postojna, kjer ustavi prijazen madžarski fuzbaler za štop do Vrhnike. Na zaprtem izvozu me skipa, tu pa me že čakata Mega in Secondo z LCjem.

Nekateri se rešijo sami, Mojca, Dule in Suša pa pobereta preostale.

Še vizualizacija nekaterih letov.