220711 Slevica P3678 13:11:00

Malo se koordiniramo, kam bi bilo za iti na zaresno letenje, na koncu pa Erzo razpiše zbor za 12.30 v Horjulu. Spet zastoji na AC, vendar sem toliko prej iz svojega konca, da še kar malo počakam, da se zberemo: Erzo, Kocev Andrej in Milan.

Erzo nas potegne gor in dol na start Slevica (kjer po novem kraljuje veterna vreča na drogu – za kar je pred kratkim poskrbel Dule), ki kaže, da občasno prav lepo pihne gor. Med postavljanjem se nam pridruži še Pojetov Jože v samostojni prevozniški režiji. Tečne trave se že bohotijo in se dajejo s štrikci.

Ker sem v tangicah, sem prvi pripravljen in lepo dvignem hrbtno (tečne trave me spustijo celo v prvem poskusu), po obratu pa moram kar capljati za padalom v levo (piha delno z desne), da šele na prelomu speljem. Na spodnjem prelomu pred drevjem me še kar nekaj dvigne in takoj v desno v rahlem dviganju ob pobočju do pod start Koreno. Še nazaj na skoraj isti višini mimo Slevice pod Greben, saj še kar drži. Po naslednji furi nazaj me že spušča in se zapeljem ven proti ŠPH (ostali pa medtem v luft). Pred Brezovcem (desna joška spredaj) me še enkrat nabije gor, potem pa še naslednjič nad Metrelom, da se zapeljem še nekaj čez Staje in nazaj na pristanek.

Zoranov let

Milan pristane malo za mano pri gasilskem domu proti Zaklancu.

Ostali trije pa so pobrali in se odpeljali vsak na svoj konec. Z LCjem po Milana, da ga zapeljem na popravca.

Ko prideva na start in začne Milan postavljati (sam bom le šofer) opazujemo Pojetovega Jožeta, ki se vrača z leve in toplanda na travniku za nama.

Jožetov let

Komentar leta: Za bolnega človeka, dovolj! [11.7.2022 14:02] Slavc Koritnik : Pa še nazaj si pristal. [11.7.2022 14:36]

Milan starta v drugo; sprva ga nabije v luft, potem izgine za spodnjim pobočjem, midva z Jožetom pa opazujeva Koca v daljavah proti Brezovici in Erza, ki vozi (občasno dokaj nizek…) od Dragomerja proti Ligojni.

Erzov 1. let

Boštjan Zagorc : Kva mas to za en padal, da se kr po tleh vozeš??👌 [11.7.2022 14:46]

Poslovim se od Jožeta, saj me Milan pokliče s pristanka pred Zaklancem in moram po njega. Dostavim ga do ŠPH in se poslovim, saj bo on šel po Erza in rešil logistiko. Koc naredi lep FAI trikotnik in pristane nekje pri Brezju.

Kocev 1. let

Koc (K. Andrej) : Več od pričakovanj, ko smo prišli na štart je zgledalo, da bo še tukaj pokrilo pa se nas je usmililo (najbrž ker je Jože pršu ) 😁 [11.7.2022 15:14]

Ko sem že doma v opisovanju dogajanj, pa se objavljajo kar še novi in novi leti (nekateri se poskušajo temu izogniti…), saj trojica Erzo, Milan in Koc še kar vozijo gor in skačejo.

Erzov 2. let
Erzov 3. let

Andrej Erznožnik : Škoda ker Milče danes ni letu (leturesnijepa4xscurupress) [11.7.2022 17:21]

Na koncu se jim v akciji pridružita še šofer Dule z Mojco.

Mojčin let